(VIDEO) UFC napokon objavio cijelu snimku kontroverzne borbe Lawlera i Askrena

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.06.2019 11:48h Autor:

Robbie Lawler vs. Ben Askren

Ben Askren u ožujku je debitirao kao UFC borac. Radi se o borbi koju je na UFC 235 priredbi odradio protiv Robbiea Lawlera. Slavio je tim putem “Funky” prekidom u prvoj rundi, no iza tog prekida ostalo je jako puno repova. Naime, MMA javnost je podijeljena po pitanju je li sudac Herb Dean pravilno postupio prekinuvši borbu. Ovim putem imate ju priliku pogledati u cijelosti.

Debi nastup Bena Askrena s nestrpljenjem se očekivao. Sve koji prate MMA već je godinama zanimalo koliko bi u elitnoj konkurenciji dobar bio borac koji je u Bellatoru i ONE-u jednostavno prolazio kroz konkurenciju. UFC ga je potpisao i time vratio iz mirovine, a odmah su mu dodijelili i pravog protivnika. Teško da je u velter kategorije moguće pronaći bolji ispit od Robbiea Lawlera.

Koliko je to bila dobra odluka, vidjelo se na samom početku. Lawler je odgovorio Askrenu onako kako se očekivalo da će zapravo biti suprotno. Podigao ga je u zrak i brutalno bacio nakon čega je krenula kanonada udaraca. Askren je imao sreće da je sudac ove borbe bio Herb Dean jer mnogi drugi suci bi ju prekinuli u trenucima dok je Lawler nanosio ogromnu dozu štete. Askren je iskoristio priliku tako što se u potpunosti vratio u borbu, srušio Lawlera, a onda i zatvorio gušenje. Ruka Robbiea Lawlera je pala i izgledalo je kao da je ostao bez svijesti. Komentatori su vikali, publika je mislila kako je upravo to u pitanju i sudac Herb Dean je prekinuo borbu.

Nažalost, nakon prekida je Robbie Lawler odmah reagirao prema sucu Deanu ukazavši mu kako je bio pri svijestu u trenutku zaustavljanja borbe. Ipak, povratka nije bilo i Askren je uzeo pobjedu. O borbi se raspravljalo još danima i zapravo pravi odgovor na pitanje je li sudac Dean dobro postupio nismo dobili. Ovim putem imate priliku borbu pogledati još jednom i donijeti svog sud. Inače, do iduće borbe Bena Askrena ostalo je samo dva tjedna. Na UFC 239 priredbi borit će se protiv Jorgea Masvidala.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI