(VIDEO) UFC časti prisjećanjem na nokaut kojim je Namajunas detronizirala Joannu

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.05.2019 19:08h Autor:

Namajunas vs. Jedrzejczyk

Sutra ulazimo u tjedan UFC 237 eventa, na kojem će Rose Namajunas braniti titule UFC prvakinje slamka kategorije protiv Jessice Andrade. Tim se putem možemo prisjetiti borbe u kojoj je tu titulu osvojila.

Rose Namajunas bila je veliki autsajder kad je u studenom 2017. godine krenula prema kavezu Madison Square Garden dvorane. Joanna Jedrzejczyk imala je niz od pet obrana titule, gdje je u posljednjoj borbi apsolutno izdominirala zastrašujuću Jessicu Andrade. Namajunas je, s druge strane, došla do pozicije izazivačice bez ikakvog niza. Savladala je Michelle Waterson, borbu ranije poražena je od Karoline Kowalkiewicz i nitko nije vjerovao da je spremna na iznenađenje.

Nitko osim nje i njenog tima, predvođenog trenerom Trevorom Wittmanom. Oni su pripremili sjajnu taktiku, kojom su iznenadili Poljakinju i savladali je na način kakav je bio gotovo nevjerojatan. Joanna do tada nije izgubila niti jednu borbu, Rose nije nikoga nokautirala i ta oba podatka su se promijenila. Tek nešto više od dvije minute trebalo je Namajunas da prvakinju prvi put baci u probleme, a nakon tri minuta prve runde je to napravila drugi put, a tada je borbu i završila.

Potvrda da ovo nije bilo slučajno došla je pet mjeseci kasnije, kad je Namajunas u borbi na pet rundi obranila titulu upravo protiv Joanne. Sad je spremna na idući izazov koji je čeka u subotu. Spremno je prihvatila odlazak u Brazil, na noge Jessici Andrade koja izgleda jednako zastrašujuće kao i prije gore spomenutog prvog napada na titulu. Kladionice je ponovno smatraju velikim favoritom, no Rose nije slučajna prvakinja i to će pokušati još jednom dokazati. Možda čak na sličan način kao u borbi čiju je cijelu snimku UFC ponudio na svom Youtube kanalu. Pogledajte ju!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI