(VIDEO) UFC časti: Overeem vs. Lesnar, pogledajte klasik iz 2011. godine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.04.2019 10:30h Autor:

Brock Lesnar vs. Alistair Overeem

UFC nas je na svom Youtube kanalu odlučio počastiti jednom od najvećih teškaških borbi u povijesti promocije. U pitanju je glavna borba UFC 141 priredbe, održane pretposljednjeg dana 2011. godine. U njoj su se sučelili Brock Lesnar i Alistair Overeem.

Realno gledajući, ovo je najveća UFC-ova teškaška borba u kojoj ulog nije bila titula prvaka. 750.000 prodanih prijenosa je brojka koja govori tomu u prilog. Zapravo, cijela priča iza borbe bila je zanimljiva. Dolazak Alistaira Overeema dugo se čekao, a kad se napokon dogodio, nije UFC okolišao. Odmah su ga uparili sa svojom najvećom zvijezdom.

Lesnar se tim putem vratio nakon nešto više od godinu dana. Borbu ranije ostao je bez teškaškog naslova i to tako ga je Cain Velasquez naprosto demolirao. Na kraju niti u ovoj borbi nije prošao puno bolje. Tada 31-godišnji Overeem je prezentirao ono zbog čega ga je UFC toliko dugo želio. Najavljivao je kako Lesnarova sirova snaga neće biti prijetnja za njega, a to je na kraju potvrdio. Iako je dobio nezgodan udarac koji mu je otvorio ranu na licu, borbu je završio sredinom prve runde i sve je bilo spremno za njegov put prema UFC vrhu.

No, ono što je uslijedilo Overeemu bio je pad na doping testu i propuštanje cijele 2012. godine. Nakon povratka je upisao dva poraza za redom te se udaljio od vrha. Tamo se ipak s vremenom vratio i u rujnu 2016. godine napao je UFC titulu. Stipe Miočić tada je bio bolji od njega. Overeem je trenutno u još jednoj misija povratka i puta prema vrhu. Važna stepenica slijedi mu već ovog vikenda, kad će se boriti protiv Alekseia Oleinika u glavnoj borbi Fight Nighta u St. Petersburgu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI