(VIDEO) Sudnji dan! Pogledajte kultni UFC 12 i dokumentarac o tome kako je do njega došlo

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.05.2019 10:11h Autor:

screenshot

6. veljače 1997. godine dan je kad je UFC stavljen na svoj najveći ispit. Samo jedan dan prije održavanja velikog eventa u New Yorku, ta savezna država zabranila je MMA. UFC je imao 24 sata za spasiti stvar. Pogledajte kako su to uspjeli, a UFC nam daruje i snimku cijeloj legendarnog eventa.

UFC 12 po mnogočemu je bio prvi. Prvi je to event na kojem su borbe organizirane u težinskim kategorijama (teška – preko 91 kg i laka – ispod 91 kg) i prvi event na kojem je radio danas legendarni Joe Rogan. Trebao se održati u Buffalu, savezna država New York, no samo 24 sata prije početka, New York je zabranio MMA.

Iako je sve u dvorani već bilo spremno, a ulaznice rasprodane, UFC je morao osmisliti nešto za spasiti cijelu stvar. Nije se tu radilo samo o tom jednom eventu, zapravo se radilo o cijeloj budućnosti tada još mladog sporta i vodstvo je toga bilo svjesno. UFC 12 se morao održati! Pogledajte dokumentarni film o tome kako je izgledala ta borba i kako je Octagon završio u malom Dothanu unutar savezne države Alabama.

Kroz priče svih sudionika cijelog procesa, proživite 24 sata prije UFC 12 kroz sjajan dokumentarac. A odmah nakon toga, pogledajte kako je na kraju izgledao taj event koji je stvorio novu zvijezdu. Riječ je o tada 19-godišnjem Vitoru Belfortu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI