(VIDEO) Rashad Evans ulazi u UFC-ovu “Kuću slavnih”

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.05.2019 10:00h Autor:

Rashad Evans

Novi “stanovnik” UFC-ove Kuće slavnih od srpnja će biti Rashad Evans. Ukazivanje ove velike časti bivšem prvaku poluteške kategorije i pobjedniku druge sezone Ultimate Fightera najavljeno je tijekom Fight Nighta u Rochesteru.

Iako je on na neki način i pionir ovog sporta, Rashad Evans naći će se u modernom krilu UFC-ove Kuće slavnih. Borac koji je počeo kao teškaš i kao takav osvojio Ultimate Fighter, na kraju je postao jedna od ikone poluteške kategorije. Iako niti jednom nije uspio obraniti titulu, način na koji ju je osvojio ostati će jedan od najpoznatijih i najvećih UFC trenutaka prvog desetljeća ovog stoljeća.

Danas 39-godišnji Rashad prošle se godine umirovio nakon niza od čak pet poraza, čime je karijeru završio s profesionalnim omjerom 19-8-1, dok je UFC karijeru završio s 14-8-1. Mnogim danas poznatim borcima bio je mentor, prvo u timu Grega Jacksona, a onda i u Blackzilliansima u kojima je bio od prvog dana. Prije svih tu vrijedi spomenuti dva trenutka UFC prvaka, Jona Jonesa i Kamarua Usmana. Zanimljivo, s Jonesom je kasnije stvorio jedan od najvećih UFC rivaliteta, da bi sada ponovno bili u sjajnim odnosima. Danas je uspješan i vrlo popularan MMA analitičar, inteligentan, elokventan i duhovit.

Najveća imena koja je u karijeri savladao su svakako pet bivših UFC prvaka, Michael Bisping, Chuck Liddell, Tito Ortiz, Quinton “Rampage” Jackson i Forest Griffin, a vrijedi spomenuti i pobjede nad Danom Hendersonom, Chaelom Sonnenom i Stephanom Bonnarom. Kroz cijelu karijeru borio se samo protiv vrha, a na sličan način je istu završio. Šteta zbog tog negativnog niza, no Rashad je prepoznao kad je vrijeme za odlazak. Odbio je lagan matchmaking i sam sebi je priznao da je bolje stati ukoliko se ne može boriti na visokoj razini kao nekad. Od srpnja će, potpuno zasluženo, naći svoje mjesto u Hall of Fameu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI