(VIDEO) Prošle su tri godine od prvog okršaja Conora McGregora i Natea Diaza

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.03.2019 20:07h Autor:

McGregor vs. Diaz

Na današnji dan prije tri godine održan je UFC 196. Priredba je to na kojoj je održan prvi meč Conora McGregora i Natea Diaza, a UFC se putem društvenih mreža prisjetio meča koji je promijenio povijest MMA-a.

5. ožujka 2016. godine bio je datum kojeg je Conor McGregor trebao krenuti po svoj drugi UFC pojas. Napadao je titulu lake kategorije, koja se nalazila u vlasništvu Rafaela Dos Anjosa. Ipak, 23. veljače, samo deset dana prije održavanja priredbe, Dos Anjos se ozlijedio. UFC se morao izboriti s teškom situacijom i pronaći zamjenu u kratkom roku, kojom bi McGregora ostavili na programu. Nakon što su borbu odbili Jose Aldo i Frankie Edgar, ona je ponuđena Nateu Diazu.

Kako je Diaz u tim trenucima bio van treninga te su ga UFC matchmakeri uspjeli telefonski pronaćiti dok je bio na zabavi na brodu, borbu nije bilo moguće održati u lakoj kategoriji. No, McGregor i Diaz pristali su na velter i dogovoreno je nešto za što je rijetko tko u startu očekivao da će biti povijesna borba.

McGregor i Diaz odradili su na kraju pravi rat, a unaprijed otpisani Nate slavio je prekidom u petoj minuti druge runde. McGregora je uspio navesti na borbu u parteru, a tamo je onda došao do gušenja. Tog dana dobili smo onu sada već legendarnu “I’m not surprised”.

Bio je to prvi poraz Irca u UFC-u, a event je tog trenutka srušio rekord po najvećem broju prodanih prijenosa. I danas je tih 1.317.000 velika brojka. Zapravo, nadmašili su je tek drugi meč Conora i Natea, održan u kolovozu iste godine te meč Conora i Khabiba Nurmagomedova.

Pogledajte na koji se način UFC prisjetio tog meča te ga se isto tamo prisjetite i vi!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI