(VIDEO) Prisjetimo se kako je kralj preokreta Ortega ugušio Cuba Swansona

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.11.2018 18:36h Autor:

Ortega vs. Swanson

Za dva tjedna Brian Ortega imati će borbu karijere. Napasti će pojas UFC prvaka perolake kategorije, a priliku za to zaslužio je nizom pobjeda gdje su gotovo sve imale nešto zajedničko. Došle su nakon preokreta, a jedna od takvih je i ona od prije točno godinu dana, kada je savladao Cuba Swansona.

Znate li što zajedničko imaju Thiago Tavares, Diego Brandao, Clay Guida i Renato Moicano? Svi su poraženi od Briana Ortege prekidom u trećoj rundi. Znate što im je još zajedničko? Trojica od njih su nakon deset minuta sigurno vodili 2:0 u rundama, dok jedino za Guidu ne možemo biti sigurno je li bilo 1:1 ili je i on uzeo obje dionice. Dovoljno da se Briana Ortegu nazove pravim kraljem preokreta, ali i da se svima da do znanja koliko je ovom borcu zapravo malo potrebno da napravi potez odluke.

Nakon serije od spomenute četiri pobjede, uslijedila mu je borba protiv Cuba Swansona. Swanson je u nju ušao s nizom od četiri pobjede i napokon je bio korak do napada na titulu, onoga što je njegov san otkako je član UFC-a. Dobro je krenuo po ispunjenje tog sna, odnosno prvu rundu radio je sjajno i sigurno ju je dobio po sudačkim karticama. Zvuči vam to nešto poznato? Mislite li da je dobio i drugu te da je onda Ortega napravio ono što čini inače? Zapravo, ovog puta je do napravio već pred kraj druge runde. Ta je dionica bila izjednačena, no ponovno se činilo kako je Swanson bolji. No, onda se dogodilo ono što smo spomenuli gore, Ortega je pronašao taj jedan potrebni trenutak.

Tijekom klinča uz rub kaveza, uhvatio je Swansonov vrat i obavio svog protivnika nogama. No, taj stisak nije bio dovoljno čvrst te je uzrokovao ono što je zapravo najimpresivnije u ovom potezu. Ortega je tijekom pozicije u kojoj se samo nogama drži za Swansona, uspio pustizi hvat, promijeniti položaj ruku i doći do jačeg hvata, onog koji je doveo do tapkanja.

Swansonov san o napadu na titulu odjednom je nestao, a Ortega je postao relevantan kandidat za napad na ono što je Cub do trenutka gušenja sanjao. Njega je osigurao par mjeseci kasnije, kada je nokautirao Frankiea Edgara u prvoj rundi. Da, napokon se pojavila i borba koju nije preokrenuo pa tko zna, možda ćemo ubuduće gledati Ortegu koji od početka kreće na maksimum. Tko zna koliko će tek onda biti opasan i što čeka Maxa Hollowaya, 9. prosinca u Torontu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI