(VIDEO) Prisjetimo se kako je detroniziran najveći! UFC vam poklanja cijelu borbu Cejuda i Johnsona

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.01.2019 18:25h Autor:

Cejudo vs. Johnson

Još devet dana ostalo je do prve obrane naslova prvaka muha kategorije za Henrya Cejuda. Bivši zlatni olimpijac to će odraditi protiv TJ Dillashawa, a mi se ovom prilikom možemo prisjetiti kako je došao do tog naslova, odnosno kako ga je oduzeo Demetriousu Johnsonu.

Cejudo i Johnsona, odnosno njihov revanš, gledali smo na UFC 227 eventu, održanom 5. kolovoza prošle godine. Bio je to event koji je donio pobjedu Dillashawa nad Codyem Garbrandtom u njihovoj drugoj borbi. Borbu ranije, Cejudo je napravio ono što je bilo glavni preduvjet toga da će ovogodišnji UFC kalendar otvoriti borbom upravo protiv Dillashawa.

25 minuta sjajne i uzbudljive borbe odradili su Henry Cejudo i Demetrious Johnson, borbe gdje je svatko drugačije bodovao, gdje je svaka runda mogla otići na obje strane i gdje je svatko odnio prevagu u onome što je njegov “forte”. Johnson je izgledao bolje dok se borba odvijala na nogama i na distanci, dok je Cejudo koristio klinčeve, gdje je uspio doći u priliku koristiti svoje prvoklasno hrvanje.

Borba je na kraju završila tako da nitko nije mogao zaključiti tko će odnijeti pobjedu, da bi na kraju podijeljenom odlukom ona otišla Cejudu, koji je tako srušio Johnsona nakon 11 uspješnih obrana titule prvaka. I to odlukom koja velikom broju fanova nije najbolje sjela, odnosno smatrali su da to nije nastup kakvim se uzima tron prvaku, posebno ne prvaku poput Johnsona. Ipak, Mighty Mouse je to prihvatio puno bolje nego bi bilo koji prvak detroniziran na takav način. Na kraju je sve završilo bez revanša koji su fanovi zaslužili, odnosno Johnson je postao dio singapurskog One Championshipa.

Pogledajte tu borbu i prisjetite se uzbuđenja koje nam se donijela.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI