(VIDEO) Prisjetimo se kako je Amanda Nunes završila MMA karijeru Ronde Rousey

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2018 09:26h Autor:

Rousey vs. Nunes

Dvije godine prije nego će pokušati ujediniti dvije UFC titule i time postati najveća MMA borkinja do sada, Amanda Nunes brutalnom je predstavom završila karijeru do tada najveće, Ronde Rousey.

UFC 207 najavljivan je kao event povratka najbolje, Ronde Rousey. Iako je Amanda Nunes kod sebe imala pojas prvakinje, u promociji eventa gotovo da nije niti spomenuta. Sve je bilo okrenuti Rondi i nadi UFC-a kako će se vratiti na šampionski način, ponovno uzeti pojas te nastaviti dominirati i ostvarivati sjajne brojke prodaje prijenosa. Sve je tog prosinca 2016. godine bilo usmjerene na “njen” povratak. Sve osim strategije Amande Nunes.

Brazilki je zapravo sva ta pompa dobro došla. Pripremala se u miru, mediji su tek ponekad pronašli neko pitanje za nju te joj je zapravo potpuno odgovaralo takvo okruženje. Ona se mogla fokusirati na jedan jedini cilj, pobjedu u borbi protiv Ronde Rousey. Na kraju je to uspjela i to na kakav način.

Svu motivaciju za borbu, Amanda je uspjela prenijeti u svoje šake, kojima nije dugo trebalo da pronađu lice Ronde Rousey. A kada je sjeo prvi pravi udarac, ostatak je samo nastavio. Nije trebalo dugo prije nego Ronda Rousey bude nokautirana na nogama, što je sudac Herb Dean prepoznao i odlučio prekinuti ovu borbu. Kako se kasnije potvrdilo, time je prekinuta i MMA karijera Ronde Rousey. Osoba koja je podigla ženski MMA na jednaku razinu s muškim te zapravo prva mainstream zvijezda u UFC povijesti, otišla je na način kakav ona i njeni fanovi nisu htjeli. Srećom po nju, brzo se prepoznala u kečerskim vodama te je velika WWE zvijezda, bez ikakve namjere povratka slobodnoj borbi.

Što se tiče Amande Nunes, ona je na tjedan dana od prilike postati prva borba koja istovremeno drži titulu u dvije različite divizije. No, za tako nešto morati će napraviti nešto što 20 djevojaka u nizu nije uspjelo, pobijediti Cristiane “Cris Cyborg” Justino.

Pogledajte borbu Nunes i Ronde Rousey!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI