(VIDEO) Prisjetimo se Jorgea Masvidala iz vremena ilegalnih dvorišnih borbi

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.03.2019 09:33h Autor:

screenshot

Jorge Masvidal po puno se stvari razlikuje od prosječnog MMA borca, no jedna od glavnih je ona o njegovim borilačkim počecima. Oni nisu bili u amaterskim borbama ili manjim promocijama. Jorge je svoj put započeo borbama u dvorištima Floride.

Naši čitatelji u tridesetim godinama i stariji se vjerojatno sjećaju dvorišnih borbi s početaka Youtubea, koje su nas dobro zabavljale. U njima smo upoznali zapravo najveću zvijezdu tog ilegalnog sporta, Kimba Slicea, koji je preko te popularnosti dogurao do Ultimate Fightera i UFC-a. No, u dvorištima je svoj borilački put započeo i jedan tada 19-godišnji klinac kubansko-peruanskog porijekla. U pitanju je naravno Jorge Masvidal.

2003. godine, danas vrlo popularni UFC borac, prihvatio je odraditi borbu protiv izvjesnog Raya. Ray je bio štićenik spomenutog Kimboa Slicea i favorit, no dogodio mu se poraz od mladog “Gamebreda”, koji je već tada nosio taj nadimak. Ništa bolje nije Ray prošao niti u revanšu, kad je Jorge još jednom slavio.

To su zapravo jedina dva dvorišna meča Masvidala, no on ih se oba rado prisjeti. Odmah nakon toga krenula je njegova MMA karijera u kojoj je do sada upisao 45 nastupa (32-13). 46. će odraditi za dva dana, u glavnoj borbi londonskog Fight Nighta. Tamo ga čeka Darren Till.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI