(VIDEO) Prisjetimo se borbe u kojoj je najveći došao do UFC titule

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.02.2019 15:06h Autor:

Rich Franklin vs. Anderson Silva

Anderson Silva dio UFC-a je od 2006. godine. Upravo te godine, kada je pristigao u promociju, došao je i do titule UFC prvaka srednje kategorije. Pogledajte borbu protiv Richa Franklina u kojoj je to postigao.

Silva je prije ove borbe u UFC-u odradio tek jednu. Došao je kao zvijezda iz Japana te je savladao veliku UFC zvijezdu, Chrisa Lebena. Takav nastup mu je automatski donio napad na titulu, koja je bila kod Richa Franklina, prvaka s poprilično impresivnim omjerom od 22-1. Osim toga, Silva je ovu borbu došao na pravi neprijateljski teren.

To mu nije smetalo. Zapravo je došao do jednog od najimpresivnijih načina detroniziranja UFC prvaka. Koljeno kojim je zapravo otvorio vrata prekida je potez koji se i dan danas često ponavlja u UFC “highlights” kompilacijama, a nezaobilazna je lekcija i u MMA dvorana. Sve nakon toga bilo je samo potvrda onoga koliko Silva zna osjetiti priliku kada je protivnik uzdrman. Vrlo brzo je s još nekoliko impresivnih udaraca uspio Franklina i završiti.

Ispod teksta pogledajte tu borbu te se njime pripremite za ono što nam dolazi za sedam dana. Anderson Silva pokušati će biti jednako ovako impresivan u borbi protiv svog nasljednika, Israela Adesanye.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI