(VIDEO) Prisjetimo se borbe u kojoj je Max Holloway preuzeo tron od Jose Alda

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.11.2018 11:09h Autor:

Aldo vs. Holloway

Uskoro će biti godinu i pol dana otkako je Max Holloway vlasnik pojasa UFC prvaka perolake kategorije. Istog je osvojio u svom prvom okršaju s Jose Aldom, a tu borbu imate priliku ponovno pogledati unutar ovog teksta.

4. lipnja 2017. godine održan je UFC 212 event, na kojem su se susreli pravi i privremeni prvak perolake kategorije. Aldo je do pravog pojasa ponovno došao na UFC 200 eventu, gdje je savladao Frankiea Edgara, dok je Holloway privremeni uzeo nekoliko mjeseci nakon toga, pobjedom protiv Anthonya Pettisa. Tako je došlo vrijeme da se napokon susretnu i da se vidi tko je pravi UFC prvak do 66 kilograma težine.

Bila je to borba u kojoj je Jose Aldo prezentirao sve ono zbog čega je do borbe protiv Conora McGregora smatran najboljim borcem svijeta. Odnosno, to je prezentirao otprilike osam i pol minuta, a onda se jednostavno ugasio. Holloway je cijelu prvu rundi i spomenuti dio druge izgledao kao da , unatoč impresivnom pobjedničkom nizu, još uvijek nije spreman za “Scarfacea”. Otvoreno je ušao u okršaj, no sve što je radio bilo je jedan nivo ispod dugogodišnjeg prvaka. Sve do trenutka kada se odjednom sve prelomilo.

Kao što smo spomenuli, već sredinom druge runde Aldo je krenuo usporavati, no dojam je kako je dobio i nju. Zato ga u trećoj rundi više nije bilo. Od prve sekunde te dionice pa sve do prekida, Holloway je krenuo mljeti Brazilca svime što je imao u svom arsenalu. Tada smo shvatili kako je momak s Havaja pravi šampionski materijal, a Aldo je na trenutke izgledao kao amater koji je tek premijerno ušao u kavez. Na kraju, Holloway je digao titulu, kasnije ju protiv Alda još jednom obranio, a za desetak dana čeka ga veliki izazov u liku Briana Ortege. Protiv njega si neće smjeti dozvoliti dvije slabe runde, to je sigurno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI