(VIDEO) Potez dana: Idući protivnik Darka Stošića poražen najvećim preokretom u povijesti UFC-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.11.2018 14:54h Autor:

Craig vs. Ankalaev

U današnjoj rubrici spektakularnih poteza iz MMA riznice, na svojevrstan način ćemo predstaviti Magomeda Ankalaeva, idućeg protivnika Darka Stošića. U pitanju je njegova borba protiv Paula Craiga, koju je izgubio na nevjerojatan način.

Za 26-godišnjeg Magomeda Ankalaeva (11-1, 1-1 UFC), bio je to debi u elitnoj promociji. U pitanju je bio ožujak ove godine i londonski Fight Night, a protivnik mu je bio škotski poluteškaš Paul Craig. On je u duel ušao s nizom od dva poraza i situacijom gdje novim porazom sigurno prestaje biti dio promocije. 14 minuta i 57 sekundi činilo se kako mu je ovo posljednja UFC borba.

Ankalaev je kroz cijelu borbu bio bolji borac. Istina, Craig ga je srušio dva puta, no oba puta je Rus vrlo brzo preokrenuo situaciju i došao u gornju poziciju, a posebna dominacija bila je u posljednjoj rundi. Očekivao se kraj borbe, Ankalaev je sve radio mirno i staloženo te su već svi vidjeli pobjedu rezultatom 30-26 ili čak 30-25 na sudačkim karticama. No, onda se Rus opustio, a Craig je izveo fantastičan potez.

Znak za posljednjih deset sekundi već je otkucao, kad je Craig primijetio priliku te je u trokut uhvatio glavu svog protivnika, koji se desetak sekundi prerano opustio, čekajući da borba završi. Ipak, unatoč postavljenom trokutu kratko je to bilo vremena i trebalo je stisnuti vrat što je jače moguće, a Craig je to iznenađujuće uspio. Stisak je tako brzo zatvoren i bio je toliko jak da Ankalaev jednostavno nije mogao izdržati te je tapkao tri sekunde prije kraja, čime je izgubio borbu u kojoj je prezentirao jednostranu dominaciju. Craig je ostao dio UFC-a i u subotu ga gledamo na Fight Nightu u australskom Adelaideu.

Magomed Ankalaev nije mogao vjerovati što mu se dogodilo, no nije dozvolio očajavanje. Ovog ljeta se vratio te je brutalnim nokautom riješio bivšeg FFC prvaka, Marcina Prachnia. Sada ga čeka duel protiv Darka Stošića, borca nešto boljeg omjera od njegovog, također samo s jednim porazom na svom kontu. Na srpskom borcu je da dobro prouči Ankalaeva i da pronađe način na koji će ga savladati. Ovo što je napravio Craig tu treba zanemariti jer si nikako ne smije dozvoliti da završi u situaciji kao Škot. Ankalaev si ovakvu grešku sigurno više nikada neće dopustiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI