Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(VIDEO) Pogledajte veliku pogrešku vjerojatno najboljeg suca na svijetu | Fight Site

(VIDEO) Pogledajte veliku pogrešku vjerojatno najboljeg suca na svijetu

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.02.2019 21:22h Autor:

Crute vs. Alvey

Danas vrlo često komentirana situacija s UFC 234 priredbe dolazi iz borbe Jima Crutea i Sama Alveya, koja je otvorila glavni program. Nju je obilježila pogreška vjerojatno najboljeg svjetskog suca u ovom trenutku, Marca Goddarda.

Do sada smo navikli Sama Alveya gledati s osmjehom na licu neovisno o situaciji i ishodu borbe, čime je višestruko opravdavao svoj nadimak Smilin’. No, sada smo vidjeli njegovu bijesnu stranu, a razlog toga je sudac Marc Goddard i prekid njegove borbe protiv Jima Crutea. Moramo priznati da Alvey ima svako pravo na ljutnju, čime se složila i većina MMA javnosti.

U jednom trenutku borbe, Crute je pogodio sjajan kroše, koji je Sama Alveya poslao na pod. Crute je krenuo prema njemu, a isto tako se zatrčao i sudac Goddard. Zbog toga je Crute mislio da je prekid u pitanju, no Goddardu to nije bila namjera. U ovom slučaju je krivac svakako Crute, budući da je borba gotova tek kad te sudac zaustavi. Ipak, situaciju nakon toga je u potpunosti pogriješio Britanac. Alvey je uhvatio Cruteovu nogu i odveo borbu na pod, no ovaj ga tamo okreće i počinje udarati. Na usporenoj snimci je vidljivo kako su ti udarci završavali na ruci Alveya, koji je odlično blokirao, ili u prazno. Osim toga, dao je nekoliko puta znak kako je dobro. Ipak, Goddard, možda i motiviran situacijom od pola minute ranije, prekida borbu. Alvey se odmah ustao i reagirao, čime vidimo da je bio u potpunosti svjestan te spreman odgovoriti. Branio se inteligentno i nije primao udarce vrijedne prekida. Do prekida je ipak došlo.

Odlaskom Johna McCarthya iz sudačkih voda, Goddard je postao glavni svjetski MMA sudac, uz Herba Deana. Kako je Dean u posljednje vrijeme često znao teže pogriješiti, mnogi su Engleza počeli smatrati najboljim. Njegove pogreške su uistinu rijetke, no ovog puta se ona dogodila. Nažalost, Alveyu nitko neće vratiti ovu borbu. Neki će reći kako borba nije bila daleko od kraja i kako je Alvey bio uzdrman. Vrlo lako moguće da su ti u pravu, no Goddard je ovu borbu prekinuo dok je Crute udarao u prazno ili u blok, a palac Alveya bio je ispružen. To nikako nije situacija za prekid i pogreška je velika.

Ispod teksta možete pogledati što se zapravo dogodilo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI