(VIDEO) Pogledajte sjajnu priču Daniela Cormiera, od niza razočaranja do dvostrukog prvaka svijeta

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2019 15:09h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier u srpnju prošle godine postao je tada tek drugi dvostruki UFC prvak. Pobjeda protiv Stipe Miočića došla je kao kruna karijere u kojoj je doživio veliki broj razočaranja, da bi se na kraju popeo na tron dvije najjače UFC-ove divizije.

Od početka sportskog i borilačkog puta, Daniel Cormier bio je sposoban za velike stvari. Jedan od najboljih američkih “college” hrvača, dokazani olimpijac i hrvač svjetske klase te na kraju vrhunski MMA borac. Puno puta Daniel Cormier dolazio bi daleko, ali bi zastajao na posljednjim preprekama. Polufinale svjetskog prvenstva, četvrto mjesto na olimpijskim igrama, dva poraza od Jona Jonesa i još nekoliko sličnih primjera, sve je to prošao Daniel Cormier, uz još nekoliko životnih tragedija, poput one iz 2003. godine, kad mu je kći poginula u prometnoj nesreći. Sve je to DC pronašao šampionski i s 39 godina zapravo došao do najvećeg uspjeha svoje karijere.

Ovaj 13-minutni dokumentarni uradak iz serijala “UFC 25 Years in Short” govori nam upravo o svemu što se dogodilo otkako je Daniel Cormier započeo svoju karijeru. To se dogodilo 2009. godine, a u iduće četiri je došao do Strikeforce titule, uz pobjede nad nekoliko veliki teškaških imena. 2013. godine dolazi u UFC, upisuje dvije pobjede u teškoj kategoriji, a onda se spušta u polutešku, s razlogom da ne bude konkurencija svom prijatelju Cainu Velasquezu. Stvari su se tako posložile da je DC u sebi neprirodnoj diviziji do 93 kilograma uspio doći do titule. Jedini koji mu je stao na kraj je Jon Jones, koji ga je jednom uspio pobijediti. Neki će reći dvaput, ali ne zaboravite da mu je druga pobjeda poništena. Kao takav uspio je prijeći u tešku kategoriju i prije 11 mjeseci savladati najuspješnijeg UFC prvaka teške kategorije u povijesti. Nokautom u prvoj rundi.

Pogledajte ovu fantastičnu priču u kojoj, osim Cormiera, govore njegovi roditelji, renomirani MMA novinari, kao i timski kolege te na kraju trener Javier Mendez. UFC je s vremenom dobio još dvoje istovremenih prvaka dvije divizije, no Cormier je i dalje jedini koji je u svakoj pojas uspio barem jednom obraniti. Neovisno o tome kako će proći njegov revanš s Miočićem i kad će se zapravo umiroviti, Daniel Cormier ostat će jedan od najboljih MMA boraca svih vremena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI