(VIDEO) Pogledajte prošli nastup nezaustavljive Cris Cyborg

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.12.2018 10:19h Autor:

Yana Kunitskaya vs. Cris Cyborg

Cris Cyborg će za šest dana pokušati nastaviti svoj impresivni niz kroz još jednu obranu pojasa, borbom koji su mnogi nazvali najvećom u povijesti ženskog MMA-a. Prije toga, pogledajte njen  prošli nastup.

33-godišnja Brazilka ove se godine borila tek jednom. Bilo je to u ožujku, kada je odlučila učiniti uslugu UFC-u i spasiti UFC 222 event, koji se našao u problemima nakon ozljede Maxa Hollowaya. UFC joj je namijenio Yanu Kunitskayu, borkinju koju su doveli s pozicije Invicta prvakinje bantam kategorije. Ruskinja je prihvatila poziv s ciljem da ne dozvoli svojoj protivnici 20. pobjedu u nizu.

Na kraju svoj cilj Yana nije niti približno ostvarila. Zapravo se dogodila još jedna borba u kojoj je Cyborg potvrdila kako je drugi svijet za većinu kolegica borkinja, koje je žele pokušati skinuti s trona. Mora se Kunitskayi priznati kako se borila hrabro i beskompromisno, kontrolirala je klinč kroz polovicu prve runde, no onda je Cyborg preuzela kontrolu i nije dugo trebalo da borba završi. Počela je Cyborg pritiskati prema naprijed, u jednom je trenutku pronašla udarac kojim je Kunitskayu poslala na pod, a onda je tamo sve završila serijom udaraca. Sudac nije imao izbora nego vrlo brzo sve prekinuti.

Cyborg će sada ispred sebe imati možda i najtežu borbu u karijeri. U subotu se na UFC 232 eventu bori protiv Amande Nunes, UFC prvakinje bantam kategorije. Ukoliko i njoj uspije napraviti nešto u ovom stilu, biti će jasno kako je njena dominacija bez premca. Pobjedom na UFC 232 eventu, Cris Cyborg može sebe potvrditi kao najbolju borkinju u kratkoj povijesti ženskog MMA-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI