(VIDEO) Pogledajte najizjednačeniju borbu u UFC povijesti, koju idućeg vikenda čeka revanš

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.01.2019 16:30h Autor:

Moraes vs. Assuncao

Idući UFC event na rasporedu je idućeg vikenda u Brazilu. Na njemu će svoj revanš, a ujedno i borbu za prvog izazivača bantam kategorije, odraditi dvojac sudionika po mnogima najizjednačenije borbe u UFC povijesti.

U pitanju je borba Raphaela Assuncaoa i Marlona Moraesa, dva trenutno najizglednija izazivača za napad na titulu bantam kategorije. I pobjednik njihove borbe, koja se idućeg vikenda održava u Fortalezi, bi to svakako trebao postati. Ukoliko se UFC ipak ne odluči ispuniti želju Henrya Cejuda, odnosno organizirati novi duel njega i TJ Dillashawa, ovog puta u bantamu.

Prvi susret ova dva borca također se dogodio u njihovoj zajedničkoj domovini. Bio je to UFC 212, održan u lipnju 2017. godine te je to ujedno bila prva Moraesova borba u promociji nakon dolaska iz WSOF-a. Odradili su njih dvojica tri runde, u kojima se vidjelo puno akcije, svaki je imao svojih trenutaka, a statistika je rekla da su sve tri runde po udarcima i kontroli bile gotovo u potpunosti jednake. Mediji su pozivali na korištenje prava vrednovanja runde 10-10, no niti jedan sudac se za to nije odlučio.

Iskreno, ne znamo što su uzeli u obzir, no na kraju je Assuncao po jednom sucu uzeo sve tri runde, po jednom je Moraes dobio 2:1, dok je po preostalom 2:1 otišlo u stranu Assuncaoa. Borba koja je po svemu trebala završiti neodlučeno tako je ipak dobila svog pobjednika i poraženog.

Upravo zbog toga bi obojica idućeg vikenda trebali imati motiv ići na prekid. To bi možda lakše trebalo izgledati u slučaju Moraesa, koja u posljednja dva nastupa ima brutalne nokaut pobjede te je 15 od ukupno 21 pobjedu upisao prekidom. Što se tiče njegovog protivnika, Assuncao je u 27 pobjeda 14 puta slavio prekidom. No, od 11 pobjeda u UFC-u, tako ih je ostvario samo tri i vjerojatno se u tome može naći razlog zašto još nije dobio priliku napasti titulu. Ukoliko protiv Moraesa pokaže da zna završiti borbe i boriti se zabavno za publiku, u slučaju pobjede mu napad na titulu više ne bi trebao izmaknuti.

Pogledajte spomenutu prvu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI