(VIDEO) Pogledajte kako je australski supertalent impresionirao kimurom “5 do 12” u UFC debiju

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.12.2018 20:25h Autor:

Jim Crute vs. Paul Craig

Puno se očekivalo od prvog nastupa Jima Crutea u UFC-u, a mladi australski borac na kraju je opravdao očekivanja sjajnom pobjedom protiv Paula Craiga.

22-godišnji Crute bio je jedan od najvećih dobitaka ovoljetne sezone “Dana White’s Tuesday Night Contender Seriesa” i od tada se očekivao promocijski debi Australca koji je do tada slavio u svih osam profesionalnih nastupa. Dočekan je na eventu u njegovoj domovini, gdje ga je čekao škotski grappler Paul Craig.

Odmah u startu je to bio pravi ispit za Crutea, koji je ljetos potvrdio svoju kvalitetu u borbi na nogama, no grappling je ostao nepoznanica. Borbu protiv Craiga je otvorio jako dobro, osvojivši prvu rundu upravo spomenutim načinom borbe, no Craig je u drugoj iskoristio svoje prednosti te je vjerojatno osigurao sudačke bodove potrebne za osvojiti rundu. Tako se u posljednju rundu ušlo s velikom mogućnosti da će ona biti odlučujuća.

I bila je to zapravo vrlo izjednačena runda koja ne bi donijela lagan posao za bodovne suce. Ipak, Crute ih je spasio tog posla na način da je završio borbu načinom kakav je inače karakterističan za Craiga. Kimurom je Škota prisilio na tapkanje samo devet sekundi prije kraja borbe, čime je odlično otvorio glavni program za australske borce. Nažalost po navijače u dvorani, preostalih pet Australca na glavnom programu je redom poraženo pa iz tog razloga ova pobjeda vrijedi naoko još i više.

Pogledajte kako je to izgledalo!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI