(VIDEO) Prisjetite se cijelog rata Lewisa i Tybure u HD rezoluciji

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.03.2019 15:58h Autor:

Derrick Lewis

Prije nego ovog vikenda popratimo borbu Derricka Lewisa i Juniora Dos Santosa, prisjetimo se jedne od pobjeda “Crne zvijeri”. UFC je na svoj Youtube kanal postavio snimku cijele Lewisove borbe protiv Marcina Tybure.

U pitanju je borba održana u veljači prošle godine i bio je to prvi Lewisov nastup nakon poraza od Marka Hunta. Taj mu se poraz dogodio u lipnju 2017. godine i prekinuo mu je niz od šest pobjeda. Također, Lewis je nakon te borbe objavio umirovljenje zbog sve većih problema s leđima. Ipak, nekoliko mjeseci kasnije uspio je svoje zdravstvene probleme dovesti u red te je tako i ugovorio novu borbu.

Svojevrsni povratak Lewis je imao protiv Marcina Tybure, Poljaka koji je također dolazio iza poraza. U pitanju je poraz od Fabricia Werduma, kojim je prekinut njegov pobjednički niz i put prema UFC vrhu. Jednog od njih dvojice čekao je povratak starim navikama i obojica su odlučno krenuli po to.

Lewis je prvu rundu odradio jako dobro, dok u drugoj Tybura u potpunosti preuzima kontrolu nad borbom i uvjerljivo osvaja tu dionicu borbe. Poljak je bolje otvorio i treću rundu, no onda se dogodilo ono po čemu je Lewis poznat, uspio je završiti borbu u kojoj je sve vodilo tome da će doživjeti poraz. Odvijala se točno sredina posljednje runde, a Tybura se osjećao sve opuštenije. Ipak, u jednom trenutku kreće hrvati, s ciljem rušenja Lewisa. Lewis je to jako dobro branio, uspio se odmaknuti od ograde kaveza, a onda i okrenuti Tyburu te krenuti udarcima. Tybura je imao prostora pobjeći, no vjerojatno mu je nedostajalo snage za isto. Dovoljno je bilo da samo dvije bombe sjednu na glavu Poljaka i to je bilo to.

Derrick Lewis je nakon ove borbe povezao još onu neslavnu pobjedu nad Francisom Ngannoum te još jedan preokret, kad je deset sekundi prije kraja borbe nokautirao Alexandra Volkova. To sve donijelo mu je napad na UFC titulu, no protiv Daniela Cormiera pao je bez ispaljenog metka. Ta se borba dogodila u studenom i subotnji okršaj s Juniorom Dos Santosom bit će mu prva borba nakon tog neuspjeha.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI