(VIDEO) Pogledajte borbu kojom je mladi Cain postao opaki Cain

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2019 12:16h Autor:

Cain Velasquez

Cain Velasquez samo svoje prve dvije borbe nije odradio u UFC-u. U svojih prvih pet borbi unutar promocije je slavio, a nakon što je tri puta bio dio sunaslovne borbe, u veljači 2010. godine došao je do svog prvog “main eventa”. Pogledajte ispit zrelosti Caina Velasqueza, pobjedu nad Minotaurom Nogueirom, kojom je osigurao napad na UFC titulu.

Tada 27-godišnji Cain bio je nova priča teške kategorije. Nakon svake borbe se sve glasnije pričalo o momku s “Brown Pride” tetovažom kao o nekome tko će doći i vladati teškom kategorijom godinama unaprijed. Bilo je to vrijeme Brocka Lesnara, koji je pola godine prije ove borbe uspio doći do svoje prve obrane titule teškaškog prvaka. Savladao je tada Franka Mira i pobjednik ovog okršaja trebao je biti njegov idući protivnik.

Legendarni Minotauro je krajem 2008. od Franka Mira izgubio privremenu titulu, no pobjeda u fantastičnoj borbi protiv Randya Couturea dovela je do ovog meča. S 33 godine je još uvijek bio daleko od veterana i imao je zadatak zaustaviti nalet mladog lava. Malo je reći da u tome nije uspio. Cain je od samog početka nasrnuo, uz ipak dovoljnu dozu opreznosti. Ipak, nakon samo dvije minute borbe pokazao je koliko opake kombinacije može baciti. Nokautirao je brazilskog velemajstora kao tek drugi čovjek kojeg je to uspjelo.

Lesnar je u međuvremenu još savladao Shanea Carwina, a onda je dočekao Caina u svojoj trećoj obrani. I dalje pamtimo onu silu novog prvaka i kolutove koje je Lesnar u očaju radio preko kaveza. Cain je dva puta bio teškaški prvak, a ovog vikenda kreće u misiju s ciljem da to postane i treći put. Prvi zadatak zove se Francis Ngannou, a dok čekamo tu borbu prisjetimo se nečega što se dogodilo prije čak devet godina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI