(VIDEO) Pogledajte borbu koja je podijelila MMA svijet! Dan kad je Cejudo detronizirao “Moćnog miša”

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2019 16:38h Autor:

Cejudo vs. Johnson

Rijetko koja MMA borba, odnosno njen krajnji ishod, je toliko podijelila javnost kao borba Demetriousa Johnsona i Henrya Cejuda iz kolovoza prošle godine. Pogledajte još jednom tih fenomenalnih 25 minuta, nakon kojih je detroniziran najuspješniji prvak u UFC povijesti.

Demetrious Johnson protiv Henrya Cejuda bila je svakako najbolje moguća borba za muha kategoriju. Borili su se njih dvojica već jednom ranije, no Johnson je tada slavio nokautom prije nego je Cejudo uopće uspio pokazati što zna i može. Zlatni olimpijac iz Pekinga nakon toga se vratio radu na sebi, napravio je dobar niz uz impresivne pobjede i izborio je novu priliku. Druga borba između ova dva majstora održala se u noći s 4. na 5. kolovoz prošle godine.

Nakon fantastičnih 25 minuta, divizija je po prvi puta dobila prvaka koji ne nosi ime Demetrious Johnson. Nakon 11 uspješnih obrana, on je ostao bez titule, no mnogi se nisu s tim složili. Zapravo, podijelili su se na one kojima je više vrijedilo Johnsonove kretanje te odličan stand up i one koji su više od toga vrednovali Cejudova rušenja. Ta rušenja više su vrednovala i dva od tri suca, što bi značilo kako je prvak tim putem ostao bez pojasa.

Cejudo je jednom spomenutu titulu uspio obraniti, a za samo osam dana pokušati će joj pridodati još jednu. Na UFC 238 priredbi napasti će pojas bantam kategorije. Ukoliko uspije savladati Marlona Moraesa, postat će sedmi prvak dvije divizije u UFC povijesti i četvrti istovremeni. Do svega toga ne bi došlo da nije bilo borbe protiv Johnsona, koju možete pogledati ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI