Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(VIDEO) Pitanje ponosa: Pogledajte priču o tome kako je UFC poslao svoju najveću zvijezdu u Pride | Fight Site

(VIDEO) Pitanje ponosa: Pogledajte priču o tome kako je UFC poslao svoju najveću zvijezdu u Pride

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.06.2019 12:10h Autor:

Overeem vs. Liddell

2003. godine, rivalitet Pridea i UFC-a dosegao je svoj vrhunac. Upravo tada Dana White odlučuje povući zanimljiv potez. Svoju najveću zvijezdu, Chucka Liddella, poslao je u Prideov turnir srednje kategorije. Ovo je priča o tome.

Tek što su White i braća Fertitta malo uspjeli podići UFC na noge, novi problemi došli su s istoka (ili zapada ako gledate s američke strane). Pride FC ponudio je nešto drugačiju viziju slobodne borbe, stvorili su sami svoje zvijezde i njihov show imao je nešto više od samih brutalnih borbi u ringu ili kavezu. UFC se još uvijek nije uspio raširiti na svijet, a taj isti svijet im je pokupila japanska promocija. Također, sve više američke publike počelo je otkrivati draži koje nudi Prideov ring. Trebalo je povući neki važan potez.

U to je vrijeme Chuck Liddell bio najveća UFC zvijezda. Iako je baš jedan nastup ranije izgubio borbu za privremenu titulu, popularnost mu nije padala. I upravo to što nije bio prvak je stvorilo priliku da UFC napravi nešto po pitanje borbe s Prideom. Chucka Liddella poslali su u turnir srednje kategorije koji je japanska promocije organizirala.

Pride Total Elimination u turniru je imao jednu od najvećih zvijezda promocije, Wanderleia Silvu, zatim američkog zabavljača koji je već izgradio svoje ime u Prideu, Quintona Jacksona, kao i bivšeg UFC prvaka srednje kategorije, Murilla Bustamantea. Tu su još bili mladi Alistair Overeem i tri japanska borca od kojih je najveće ime bio Kazushi Sakuraba. Liddellu je ždrijeb za prvu borbu dodijelio Alistaira Overeema.

Video ispod teksta priča je o toj avanturi Liddella, borca koji je tim putem predstavljao jednu cijelu promociju i jedan cijeli način viđenja MMA-a. Ne znate kako je taj turnir prošao? Ispod teksta je video u kojem se nalaze inserti iz borbi, priče iza kulisa i komentari osoba koje su sve to iz prvog plana proživjele. Uživajte!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI