(VIDEO) Pettis: “Neću se nikada boriti protiv Askrena! Ne želim se sramotiti!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2019 09:50h Autor:

Screenshot

Ovaj vikend ćemo pratiti debi u velter kategoriji bivšeg UFC prvaka Anthonyja Pettisa (21-8). On će se na Fight Night priredbi koja nam slijedi u Nashvilleu sučeliti s nekadašnjim dvostrukim izazivačem Stephenom Thompsonom.

Ususret za njega vrlo bitnom meču, “Showtime” se družio s novimarima te je odgovarao na pitanja o nastupu u višoj kategoriji. Pettis je otkrio da će i za ovaj meč morati skidati kile.

“Bilo je puno lakše naravno, ali i dalje moram skidati kile. Nisam htio ući u ovaj meč premalen. Borim se protiv 4. borca svijeta u ovoj kategoriji pa moram biti spreman. Danas ću skinuti 3 kile, malo ću se dehidrirati. Ali da, sjajno je kada sam ovako pun energije dan prije vaganja”, otkrio je Pettis novinarima.

Upitan kako je nabio masu za dizanje u višu kategoriju, Pettis odgovara:

“Obično pet ili šest tjedana prije meča moram prestati dizati utege, samo kako bih se mogao spustiti u kategoriju, sada to nije bio slučaj. Koncentriram se na trčanje i aerobne vježbe. Trčim svaki dan po pet milja. Mislim da će svi biti iznenađeni kada me vide kako izgledam sutra na službenoj vagi.”

S obzirom da je tek stigao u novu diviziju, Pettis je bio upitan i o konkurenciji. Malo je reći da ga Ben Askren kao protivnik ne zanima.

“Nikada se ne bih borio protiv njega, poštedio bih se sramote. Pa taj čovjek je životinja! Sada kada treniram s njima, osjećam kao da se mogu i nositi. Dok sam se borio do 70 kilograma, bili su jači od mene, ali sada se osjećam sjajno protiv njih!”, tumači.

Pettis je u posljednjem meču poražen od Tonyja Fergusona. Nakon tog poraza je odlučio dići kilažu i probati u velteru. Thompson se nije borio od poraza u meču s Darrenom Tillom pa je i za njega ovo izuzetno bitan meč za nastavak karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI