(VIDEO) Pet godina smo čekali na ovo! Velika analiza još većeg revanša: “Garantiram vam da će Jones preslikati Cormierovu taktiku”

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.12.2018 20:47h Autor:

Jones vs Gustafsson (screenshot)

U posljednjoj ovogodišnjoj ‘Inside the Octagon’ analizi John Gooden i Dan Hardy savršeno su nam najavili glavnu borbu UFC 232 priredbe – dugoiščekivani revanš Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona.

Pet godina je prošlo otkako su nam njih dvojica u Torontu priuštili jednu od najboljih borbi u povijesti poluteške kategorije, a sada bi nadolazećeg vikenda mogli konačno dobiti odgovore na sva pitanja koja su proizašla iz nje.

Jones je, podsjetimo, u prvom susretu slavio jednoglasnom odlukom sudaca, ali je u tom meču primio udaraca kao nikad u karijeri. Bilo je tada onih koji su vjerovali da je Šveđanin napravio dovoljno za osvajanje titule. Vjerovao je i on sam, ali suci su procijenili drugačije i na tome im se teško može zamjeriti. Pamtit ćemo taj meč i po činjenici da je u njemu ‘Bones’ srušen po prvi puta u karijeri i da mu je to napravio udarač, a ne netko s bogatom hrvačkom pozadinom.

Prisjećajući se tog meča, Hardy je procijenio da smo gledali dva različita poluvremena. Prvo koje je pripalo Alexu te potom i ono u kojem je Jon preuzeo inicijativu. Bivši UFC-ov borac, a danas sjajni analitičar kao ključan trenutak u tom meču izdvaja jedan Jonesov lakat iz četvrte runde nakon kojeg izazivač jednostavno više nije bio isti.

A što bi prema Hardyju mogli očekivati u uzvratu? On, naime, smatra da je Daniel Cormier u svom meču protiv Gustafssona Jonesu dao odličan šalabahter.

“DC je bolje od Jonesa zadržavao Gustafssona u klinču. Mislim da Jon nije bio siguran može li pobijediti na toj distanci, ali sada je vidio da je Cormier tu bio uspješan pa vam garantiram da će to pokušati preslikati. Pored toga će se dosta oslanjati na ‘kickove’ koji su se u prvom susretu pokazali kao jedno od njegovih najboljih oružja.”

A što očekivati od Gustafssona u revanšu?

“Mora se kretati i natjerati Jonesa da mu priđe. On se zapravo bori tako da stvara prostor između sebe i protivnika, dozvoljava im da taman tu negdje uđu u njegov doseg i potom ih kažnjava i ‘bježi’ van”, analizira Hardy.

Da ne duljimo, savjetujemo vam da pogledate kompletnu analizu jer sigurno je jedno – “Jedan su o drugome naučili puno toga u prvome meču, ali naučili su i o sebi samima”, rečenica je iz uvoda koja možda i najbolje najavljuje da bi nas mogao čekati još jedan okršaj za pamćenje!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI