(VIDEO) Ovako je Gastelum umirovio Bispinga, a sebe promovirao u kandidata za naslov

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.02.2019 19:02h Autor:

Gastelum vs. Bisping

Borba Kevina Gasteluma i Michaela Bispiga bila je vrlo bitna za UFC-ovu srednju kategoriju. Održana je krajem studenog 2017. godine i bila je to posljednja borba za sjajnog Engleza, dok je Gastelum tim putem zakoračio prema prilici koja ga čeka iduću subotu.

Bila je to borba za koju su Bispingu mnogi govorili kako nije pametno uopće se upustiti u nju. Naime, samo tri tjedna prije nje, ostao je bez titule prvaka u UFC 217 borbi protiv Georgesa St-Pierrea. Tvrdoglav i željan dokazivanja, kakav je uvijek bio, Bisping je zapravo ovu borbu predložio sam. Naime, Gastelum je Fight Night u kineskom Pekingu trebao predvoditi borbom protiv Andersona Silve, no Silva je pao na doping testu. Činilo se kako za Gasteluma neće biti protivnika, no Bisping je tada odlučio zatražiti mjesto na tom eventu, a UFC je prihvatio.

Iako protiv St-Pierrea nije bio nokautiran nego ugušen, bilo je očito kako je ta borba na Bispingu ostavila traga. Unatoč tome, on se od samog početka odlučio upustiti u razmjene s Gastelumom. Iako 12 godina mlađi od Engleza, Kelvin je poput prekaljenog veterana prepoznao u kakvu je borbu ušao te je smislio taktiku kako doći do pobjede. Trebalo je pričekati da se Bisping razmaše, a onda poentirati.

To je dogodilo nakon točno dvije i pol minute prve runde. Dogodilo se to kad je Bisping otvoreno udario desni kroše kojeg Gastelum sjajno eskivira, nakon čega pokušava kontrirati desnom kojom je promašio, no lijevom nije. Spomenuti udarac sjeo je točno na bradu Bispinga, kojem je odmah u trenutku odrezao noge. Sve je brzo nakon toga bilo gotovo.

Iako se očekivalo kako će Bisping odraditi svoju 30. UFC borbe, nakon kojeg se trebao umiroviti, na kraju je ipak ovo ostala njegova posljednja borba. Gastelum je nakon nje savladao Jacarea Souzu te je izborio priliku za titulu, koja ga čeka u subotu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI