(VIDEO) Od zlostavljenog dječaka do najvećeg ikad! Pogledajte priču o usponu Georgesa St-Pierrea

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2019 13:02h Autor:

screenshot

Georges St-Pierre po mnogima je najveći UFC borac svih vremena. Legendarni GSP kroz cijelu karijeru oduševljavao je svojim nastupima u borilištu, ali također velikom skromnošću i poštovanjem prema svima. Njegova cijela priča još je impresivnija, budući da je od stidljivog dječaka koji se nije znao obraniti postao najbolji borac na svijetu.

U sklopu “25 godina UFC-a” serije dokumentarnih uradaka, godinu 2004. predstavlja priča o Georgesu St-Pierru, šampionu koji je upravo te godine debitirao u Octagonu. 22-godišnji momak iz Montreala je 31. siječnja te godine krenuo u avanturu koja će dovesti do toga da svi u svijetu borilačkog sporta znaju što znači akronim GSP. No, nitko to nije mogao očekivati  dok je bio dječak.

Mali Georges bio je dobro dijete, no povučeno dijete koje se nije znalo obraniti. Kao takav je brzo postao žrtva krupnijih dječaka u školi, koji bi se na njemu iživljavali. Bilo je to teško razdoblje za Georgesa, koji tako nije uspio steći niti prijatelje. Sve se promijenilo jednog dana kad je u autobusu dobio toliko batina da su se ožiljci vidjeli po licu. Ocu je otkrio što se dogodilo, a on ga je upisao u karate klub. Tu zapravo kreće priča o tome kakav je Georges napravio preokret u svom životu. I sve to on osobno priča u ovom 15-minutnom dokumentarnom filmu.

Automatski se počeo mijenjati Georgesov karakter i to je dovelo do ključne situacije u njegovom odrastanju. Ispričao je što se dogodilo dana kad je uzvratio trojici dječaka. Tim puem je zapravo krenulo ono što je od njega stvorilo momka koji je sa 19 godina prvi put odradio MMA borbu, s 23 prvi put (neuspješno) napao titulu prvaka, a s nepunih 25 je prvi put osvojio. Na kraju je upisao ukupno devet uspješnih obrana titule i karijeru je završio kao prvak dvije različite kategorije, s 26 pobjeda i samo dva poraza.

Pogledajte ovu Georgesovu priču o jednom običnom dječaku kojem je borilački sport spasio djetinjstvo, a na kraju donio vrlo uspješan i dobar život.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI