(VIDEO) Nokaut dana: “Škarice” Paige VanZant za jedan od najljepših ženskih nokauta do sada

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.01.2019 14:35h Autor:

VanZant vs. Rawlings

Youtube kanal UFC-a ponudio je priliku svima da pogledaju borbu Paige VanZant protiv Bec Rawlings. Mi smo vam ju također odlučio prenijeti putem našeg portala, ali u rubrici Nokaut dana, budući da je VanZant u toj borbi izvela potez za povijest, posebno povijest ženskog MMA-a.

Borba je to održana u kolovozu 2016. godine, a VanZant se tim putem trebala vratiti nakon prvog poraza u karijeri, odnosno nakon demoliranja od strane Rose Namajunas. Osam mjeseci uzela je za oporavak i onda se vratila protiv Bec Rawlings, Australke koja je u tom trenutku imala niz od dvije pobjede. Naoko to nije bio niti malo lak zadatak za talentiranu VanZant, koju je UFC već počeo graditi kao buduću zvijezdu.

Odradile su tako njih dvije izjednačenu prvu rundu, za koju se dobio dojam da je Bec možda napravila više te time preuzela prednost u borbi. Tako je mogla opuštenije ući u drugu rundu, no čini se kako je to napravila možda i previše opušteno. Samo desetak sekundi prošlo je do udarca koji je donio jedan od najljepših nokauta u povijesti ženskih UFC divizija.

Paige je izvela “jumping switch kick”, kako su ga nazvali komentatori, no mi ćemo taj udarac jednostavno nazvati škarice. Jer upravo to je ono što je Paige napravila. Izvela je tzv. lažnjak desnom nogom, da bi na to puni udarac izvela lijevom. Noga je završila točno na bradi Rawlings, a Australka na podu i brzo je sve bilo gotovo.

Nažalost, obje borkinje od tada nisu imala previše sreće. Rawlings je upisala tri poraza u UFC-u, nakon čega joj je uslijedio otkaz te se trenutno bavi boksom bez rukavica (bareknuckle boxing). VanZant je nakon ove borbe poražena od Michelle Waterson u prosincu 2016. godine, nakon čega je prešla u muha kategoriju i to nakon godinu dana pauze. Niti prvi nastup u novoj diviziji neće pamtiti po dobrom, budući da je rano slomila ruku te se tako do kraja borila protiv Jessice-Rose Clark i nije uspjela doći do pobjede s takvim hendikepom. Tako se ponovno punih godinu nije borila zbog ozljede, no idućeg vikenda napokon ćemo gledati njen povratak. Na prvom ovogodišnjem UFC eventu, boriti će se protiv Rachael Ostovich.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI