(VIDEO) Nokaut dana: Debi za pamćenje i noć u kojoj je ‘Cigano’ strašnim aperkatom prevario kladionice!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.03.2019 14:22h Autor:

Junior dos Santos (screenshot)

Junior dos Santos večeras će u Kansasu loviti 21. profesionalnu pobjedu, a na putu do novog trijumfa stajat će mu Derrick Lewis. Popularni ‘Cigano’ poznat je kao jedan od najuspješnijih nokautera među teškašima pa smo se upravo iz tog razloga danas odlučili prisjetiti njegovog debija za UFC.

Dogodilo se to 25. listopada 2008. godine na UFC 90 priredbi koja se održala u američkom Rosemontu. Ušao je Dos Santos u taj meč kao ‘underdog’ što u to doba uopće nije bilo čudno jer mu je s druge strane stajao sunarodnjak Fabricio Werdum, teškaš koji je već tada slovio za jednog od najboljih boraca kraljevske kategorije.

Da je pred njim velika karijera, ‘Cigano’ je potvrdio nakon svega 80 sekundi borbe u kojoj je nakon savršeno plasiranog aperkata nokautirao borca, koji će baš poput njega, s vremenom doći do UFC-ovog trona.

Bila je to sedma profesionalna pobjeda za Juniora koji je tim trijumfom započeo strašan niz od devet pobjeda u Octagonu. Ona osma po redu donijela mu je titulu (vs Cain Velasquez), a deveta jedinu obranu pojasa (vs Frank Mir).

Naglasimo i da je nakon ovog okršaja UFC raskinuo ugovor s Werdumom koji je tada tu informaciju saznao iz medija. ‘Vai Cavalo’ je potom sreću pronašao u Strikeforceu sve dok 2012. nije ponovno postao dio danas najjače svjetske MMA promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI