(VIDEO) Nestašna Calvillo – Nakon problema zbog pušenja trave sada pala i na službenoj vagi

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.11.2018 16:21h Autor:

Cynthia Calvillo

Brazilska Komisija (CABMMA) je nadležna za prvi, povijesni UFC event koji će se ikada održati u glavnom gradu Argentine – Buenos Airesu.

I ona je odlučila da borkinja Cytniha Calvillo može nastupiti u dvoboju protiv domaće borkinje Poliane Bothelhe unatoč tome što je na službenu vagu, koju se održala prije nekoliko sati, stala više od jednog kilograma preteška u odnosu na maksimalnu dopuštenu kilažu za svoju kategoriju uključujući i stupanj tolerancije odstupanja.

“Odradila je procjenu prije samog vaganja i sve je bilo u redu”, izjavio je direktor Komisije Cristiano Sampaio, a prenosi ugledni MMAFighting.

Ipak je dodao:

“Sada će se odmoriti, rehidrirati, pojesti nešto, a onda će biti spremna za natjecanje.”

31-godišnja Calvillo ima velik borilački, ali i zvjezdani potencijal što je UFC vrlo brzo prepoznao. No, nakon samo tri pobjede u tri uvodna UFC dvoboja, Calvillo je poražena od Carle Esparze na UFC-u 219. To i nije bio najveći problem za nju jer je pritom pala na doping testu. U tijelu su joj, naime, pronađeni metaboliti cannabisa. Radi toga je dobila čak 9 mjeseci suspenzije te joj je meč protiv Bothelhe trebao biti povratnički.

Za dlaku je i njega morala propustiti, no s obzirom na pozitivnu odluku Komisije koja joj je dopustila nastup, propustit će tek 20 posto honorara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI