(VIDEO) Najbolji svjetski MMA sudac: “Ja ne bih prekinuo meč Dillashaw vs. Cejudo!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.01.2019 11:47h Autor:

Henry Cejudo i TJ Dillashaw

Nekoć najpoznatiji i najbolji sudac svijeta, a danas dio komentatorskog tima u Bellatoru, John McCarthy, je u četvrtak najavio finale Grand Prixa teške kategorije koje ćemo pratiti iz Inglewooda.

“Big John” se divi Fedoru Emelianenko, koji je i s 42 godine uspio zadržati brzinu i agilnost. No, brine ga otvorenost ruskog borca na primanje udaraca što bi ga moglo ugroziti u meču protiv Ryana Badera.

“Ako pogledaš ovo i budeš iskren, govoriš o Baderu, koji je na vrhuncu svoje karijere. Ima 32 godine, brz je, snažan je i radi stvari bolje nego ikada prije u karijeri. A tu je onda i stari lav, a to je Fedor. On je učinio sve u karijeri, radi se o najboljem teškašu svih vremena. Ali ima već 42 godine. I dalje je brz, nevjerojatan je. Ali ako pogledate njegove stare mečeve, Fedor je uvijek bio otvoren za udarce, bio je ranjiv…”, započeo je svoju vrlo dobru analizu McCarthy koju čitavu možete do kraja pogledati u videu ispod članka.

Novinar je zamolio McCarthya za još jednu analizu. Iako se radi o tehnički konkurentskoj promociji, McCarthy nije odbio prokomentirati kontroverzni sudački prekid u meču TJ Dillashsaw vs. Henry Cejudo…

“Kada kažete dobar ili loš prekid…? Kevin je odlučio i on mora živjeti s tom odlukom. Tu je naravno i TJ i UFC, koji se također moraju pomiriti s njom. Ali ako me pitate da li bih zaustavio meč u tom trenutku? Odgovor je – ne! Evo i zašto… Ovo nije bilo kakav meč između dva bilo koja dva protivnika. Ovo je meč dva borca koji su zaslužili biti tamo u tom dvoboju, u tom trenutku. Kada pogledate što se događa u toj situaciji, prošlo je tek 25 sekundi od početka. Henry je uzdrmao TJ-a, to je jasno. Ali kao sudac moraš gledati i neke druge stvari. To su prvaci, još uvijek su odmorni, TJ Dillashaw je u sjajnoj formi iako je skidao mnogo kila, no do tog trenutka nije primio ništa štete u tom meču, tako da mu je ovo bila najbolja prilika za oporavak…”, započeo je legendarni sudac.

Čitavu analizu kontroverzne odluke također pogledajte i poslušajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI