(VIDEO) Kako je UFC postao ono što je danas! Pogledajte priču o ulasku braće Fertitta u MMA biznis

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2019 17:50h Autor:

Dana White, braća Fertitta i GSP

15 godina je UFC, odnosno kompanija Zuffa, bio u vlasništvu braće Fertitta. Radi se o ključnom razdoblju cijelog MMA-a kao sporta, razdoblju tijekom kojeg je prihvaćen upravo kao takav. Mnoge borbe vodili su braća Fertitta i njihov glavni operativac Dana White da bi, ne samo promociju nego i cijeli sport doveli na današnju razinu. Ovo je njihova priča!

U vrijeme kad su prijatelji iz mladosti, Frank Fertitta, Lorenzo Fertitta i Dana White, preuzeli UFC, promocija je bila na koljenima. Dotadašnji vlasnik nije se htio boriti s komisijama i svoje je priredbe odvodio tamo gdje neće biti nikakve regulacije. Sve je visjelo na niti i bilo je pitanje kad će sama ideja propasti. MMA je bio na rubu prije nego je stigao postati sport. Srećom, Frank Fertitta i Dana White jedne su se večeri u Las Vegasu upoznali s UFC borcem, Johnom Lewisom.

S vremenom su postali fanovi i prijatelji s nekim borcima, da bi White uskoro postao menadžer Titu Ortizu i Chucku Liddellu. U jednom trenutku je tako prepoznao kako tadašnjem vlasniku, Bobu Morovitzu, ništa ne ide od ruke i predložio je svojim prijateljima da kupe UFC. White je imao viziju kako napraviti dobar posao, a braća po prvi put nisu prihvatili poslovni savjet svog oca. Isplatili su dva milijuna dolara i ostalo je povijest.

Tri momka koji nisu znali ništa o tom poslu krenuli su u MMA svijet samo s jednim ciljem. Da taj sport učine onakvim kakvog bi ga oni htjeli vidjeti kao fanovi. I kroz 15 godina prošli su puno toga prije nego je UFC otišao novim vlasnicima za dvije tisuće puta veću svotu nego što je isplaćena Bobu Morovitzu.

Ovo je najbolji dokumentarni uradak o povijesti MMA-a koji ćete vidjeti! Pogledajte sjajnu priču uz izjave Dane White i braće Fertitta snimljene samo par dana nakon prodaje UFC-a

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI