(VIDEO) JDS stoički prihvatio poraz i odmah se obratio fanovima

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2019 10:14h Autor:

Junior Dos Santos

Za razliku od većine svojih kolega, kojima nakon poraza u velikim borbama treba neko vrijeme prije nego se obrate javnosti, Junior Dos Santos prvo je došao na konferenciju za medije odmah nakon borbe, a onda se obratio i putem Instagrama.

“Znao sam da je jako snažan i da si gotov ako pogodi pravi udarac. Na kraju sam svejedno postao samo još jedna njegova žrtva. Napravio sam istu pogrešku kao i svoju prošlu borbu. Protiv Derricka Lewisa sam također napao desnim ‘overhandom’ i on mi je vratio. Već tada je to bio snažan udarac. To sam napravio i u ovoj borbi, nakon čega sam primio udarac. A kad vas ovaj tip pogodi, borba je gotova. Nisam radio ono što sam trebao. Cilj je bio kretati se i pogađati što više udaraca direktom da bih ga zadržao na distanci. Osjećao sam se dobro, pogađao sam i mislim da bih u ovoj borbi prošao puno bolje da sam pratio svoju taktiku”, izjava je kojom je Junior Dos Santos otvorio konferenciju za medije nakon UFC on ESPN 3 eventa. Tamo je poražen od Francisa Ngannoua, čime je prekinut njegov niz od tri uzastopne pobjede.

O svom protivniku nije imao reći ništa osim pohvala. Upitan je o čemu su razgovarali nakon borbe, da bi rekao kako mu se Kamerunac ispričao za neke ranije izjave. No, Cigano kaže kako mu njih nije zamjerio niti kad su se tek pojavile.

“On je dobar momak i zaslužio je ovu pobjedu. Ako je i govorio nešto ružno u prošlosti, to je bilo jer su ga nagovorili. Smatram ga odličnim predstavnikom ovog sporta i divizije. Velik tip sa snažnim udarcem. On je tip borca kakvog bih volio gledati. I jedva čekam ponovno se susresti s njim”, rekao je uz osmjeh uvijek simpatični i iskreni Brazilac.

Kasnije se Dos Santos obratio svojim pratiteljima na Instagramu, snimkom u kojoj se obratio na portugalskom dok je u opisu to odradio na engleskom jeziku.

“Za početak, želim vam svima zahvalio na podršci i ispričati se što je borba tako kratko trajala i završila bez dobrog rezultata za nas. Na vrhu ovog sporta i divizije sam već duže od jednog desetljeća i planiram tu ostati još jedno duže vrijeme. Volim se boriti, volim svoj život i zahvalan sam što imam priliku to raditi, rasti i evoluirati. Nekad mjesece priprema u sjenu baci greška napravljena u milisekundi. Nemam reći puno toga osim čestitati Francisu Ngannouu što je tako kvalitetno iskoristio tu moju pogrešku”, napisao je.

Junioru je ovo bila jubilarna 20. borba u UFC-u i šesti poraz. S 35 godina još uvijek ispred sebe ima nekoliko potencijalno sjajnih godina za jednog teškaša i sigurno neće tako lako odustati od novog povratka na vrh. Uostalom, već dvije pobjede mogu ga ponovno dovesti u ovakvu priliku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI