(VIDEO) Fabricio Werdum postavio pitanje godine i ponovio zahtjev za raskid ugovora s UFC-om!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.01.2019 16:56h Autor:

Fabricio Werdum/Instagram

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Fabricio Werdum ne odustaje od raskida ugovora sa svojim poslodavcem. Podsjećamo kako je Werdum početkom ove godine zatražio prekid ugovora s obzirom da ga je USADA suspendirala na dvije godine i da u tom periodu ne može nastupati za elitnu promociju.

Sada je svoj zahtjev ponovio gostujući u emisiji Ariela Helwanija.

“Imam još dvije borbe u aktualnom ugovoru s UFC-om, ali imam i to sranje s USADA-om”, izjavio je “Vai Cavalo” te je dodao:

“Zašto se ne smijem boriti jer tako kaže USADA? Zbog čega?”

Mnogi će reći da je Werdum u pravu jer najnoviji slučaj Jona Jonesa pokazuje da su pravila vrlo elastična kada se radi o mega zvijezdi koja “mora” nastupati. Brazilac tvrdi da nije varao, nego da se i ovdje radi o kontaminiranim suplementima, ali to u njegovom slučaju nikoga ne zanima.

“Svi znaju da ja nemam nikakav problem s USADA-om. U čitavom životu nisam nikada imao doticaj s dopingom. 26 puta sam testiran od strane USADA-e i nikada mi ništa nisu našli”, objašnjava Werdum i dodaje:

“Ovo je vrlo teška situacija za mene. Testirali su me redovito i uvijek sam bio čist. Sada su našli vrlo malenu količinu te tvari. USADA zna da se radilo o kontaminaciji suplemenata. Ali rekli su NE i dali su mi dvije godine suspenzije. Imam 41 godinu, ali se osjećam kao da imam 28. Moje tijelo je u sjajnoj formi, volim raditi za UFC, volim ratiti na televiziji za UFC.”

Brazilac ne odustaje od raskida ugovora jer smatra da je ispred njega još nekoliko godina karijere.

“To je najbolje rješenje. Želim raskid ugovora da se i dalje mogu boriti. Volim ovo, volim ovaj sport, volim se boriti jer je to moj život. Zašto moram stati s mečevima jer je USADA tako rekla? To je to? To nije u redu jer se radi o kontaminaciji. Nikada ne bih uzeo nešto nedozvoljeno. Jednom sam pao, testirali su me dva tjedna kasnije i sve je bilo čisto. Ne razumijem. Kako možete imati nešto u svom tijelu, a onda dva tjedna kasnije toga nema”, bijesan je Brazilac.

Sve je više povika prema USADA-i i radi posljednjeg Jonesovog doping skandala, ali i radi dvostrukih mjerila koja primjenjuju. Sjetimo se Franka Mira koji je također u tijeku imao dugoročne metabolite baš kao i Jon Jones, no tada USADA nije stala na njegovu stranu nego je bivši prvak suspendiran. Morao je sreću potražiti u drugoj promociji.

Za sada se ne zna hoće li Fabricio Werdum dobiti raskid ugovora koji je zatražio. Raskidom ugovora s UFC-om Brazilac bi vjerojatno ostao i bez komentatorske gaže na LIVE prijenosima UFC evenata za Latinsku Ameriku. Ta mu gaža navodno godišnje donese 260 tisuća dolara tako da bi to svakako bi značajan gubitak i nešto što su uračunali u svoju bilancu.

“Ono što bih sada volio jest biti slobodan, bez ugovora. Volio bih da UFC o tome razmisli i da mi to dopuste. Sve ovisi sada o razgovoru između Dane Whitea i Alija. Ali ima dobar odnos s Danom. Nije tu samo Dana ključan. On uvijek kaže da mora pričati s još nekim ljudima, to je sve igra. Ja se volim boriti u UFC-u, ali nakon ove situacije, nepoštene susepnzije, volio bih se boriti i u drugim promocijama”, objasnio je u recentnom intervjuu.

Werdum je spreman pristati na to da se nikada više ne bori u SAD-u, samo ako mu daju raskid ugovora. Nije teško zaključiti kako bi vrlo lako pronašao mečeve u Japanu, Rusiji, a možda i ONE-u.

“Već sam rekao UFC-u da ću potpisati papir na kojem piše da se neću boriti u SAD-u. Borit ću se u Europi, Japanu, Rusiji, bilo gdje… Ali ne bih se više borio u SAD-u pa to nikome ne šteti. Ne radi se o novcu. Imam još toga za pokazati. Imam 41 godinu, ali se osjećam poput djeteta”, zaključuje Werdum.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI