(VIDEO) Evo zašto ga zovu čarobnjakom! Pogledajte kako je Ryan Hall prvi put natjerao Penna na tapkanje

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.12.2018 07:22h Autor:

Hall vs. Penn

Najljepši potez UFC 232 eventa pripada BJJ majstoru Ryanu Hallu, koji je samo potvrdio kako nadimak “The Wizard” nosi s pravim razlogom. Savladao je B.J. Penna i to tako da je postao prvi čovjek koji ga je prisilio na tapkanje.

Posljednji event godine donio je i ozbiljnu kandidaturu za “submission godine”. To je potez u izvedbi Ryana Halla, potez kojim je postao prvi koji je velikog B.J. Penna prisilio na tapkanje, odnosno nanio mu je prvi poraz prisiljavanjem na predaju u cijeloj dugoj trofejnoj karijeri.

To se dogodilo sredinom prve runde njihove borbe s uvodnog programa UFC 232 eventa. Bio je to okršaj u kojem se Hall jako dobro kretao te je pogađao vrlo dobre kickove, dok je Penn čekao svoju priliku. Podosta je samouvjeren bio Penn u svoj grappling te nije obraćao previše pažnje na ono što bi Hall mogao napraviti. I to ga je koštalo.

Kao što smo naveli, sredinom runde borba je odlučena i to tako da je Hall prvo pogodio low kick, a onda odmah nakon njega krenuo u svoju specijalku, “Imanari roll”, kojeg je usavršio i izvodi ga bolje od njegovog autora, legendarnog japanskog borca, Masakazu Imanarija. Hall je to izveo u detalj kako je trebalo te je odmah uhvatio Pennovu nogu. Jedna kratka tranzicija i dolazi do bolnog “heel hooka”, koji odmah prisiljava Penna na tapkanje, a Hallu donosi treću pobjedu u njegovom trećem UFC nastupu.

Iskreno, nakon ovako nečega, nadamo se da nećemo morati čekati nove dvije godine da bi gledali fenomenalnog Halla u akciji. On je u potpunosti opravdao svoj “čarobni” nadimak. The Wizard je tu apsolutno s pravom i sada želimo u tim čarolijama uživati što češće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI