(VIDEO) Emotivne scene na vaganju, Silva se rasplakao nakon sučeljavanja: “Cijeli život radim za ovaj sport…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.02.2019 09:48h Autor:

Anderson Silva (screenshot)

UFC se po treći puta u svojoj povijesti vraća u Melbourne, a ovoga puta u glavnim će ulogama biti prvak iz srednje kategorije Robert Whittaker i njegov izazivač Kelvin Gastelum.

Osim spomenute dvojice, u nedjelju ćemo gledati i sjajnu sunaslovnu borbu i povratak Andersona Silve koji će po prvi puta nakon 2017. godine zakoračiti u Octagon gdje će ga dočekati neporaženi Israel Adesanya. Ako je vjerovati Dani Whiteu, pobjednik ovog dvoboja trebao bi postati prvim izazivačem za uspješnijeg iz glavne borbe.

Na sinoć održanom vaganju svi su borci položili ispit, a jedan poseban trenutak dogodio se nakon sučeljavanja Silve i Adesanye. Naime, 43-godišnji Brazilac nije se mogao oduprijeti emocijama te je zaplakao prilikom razgovora s Jonom Anikom.

“Hvala vam svima. Cijeli život radim za ovaj sport i uvijek dajem sve od sebe. Moram se zahvaliti i Bogu što mi je dao još jednu priliku da vam priuštim sjajan šou. Hvala Australiji, hvala Dani Whiteu… Hvala vam”, izjavio je Silva, a onda se pred mikrofonom pojavio i njegov protivnik koji je u više navrata uoči ovog dvoboja poručio kako u bivšem prvaku vidi inspiraciju i čovjeka zbog kojeg se zapravo priključio ovom sportu.

“On pokušava i mene rasplakati… tko ga jebe”, kroz smijeh je za početak poručio Adesanya. “Pozdrav svima, a posebno… on me zaista pokušava rasplakati…. posebno onima iz Aucklanda koji su stigli ovdje. Ja sam veliki obožavatelj ovog čovjeka, ali to ne znači da ga neću pokušati dohvatiti ovim rukama, laktovima, nogama, koljenima… Sutra ćemo bacati sve i svašta u Octagonu. Poslat ću ga u mirovinu na jedan lijep način.”

UFC 234 vaganje (lbs):

Robert Whittaker (185) vs. Kelvin Gastelum (184)
Israel Adesanya (185) vs. Anderson Silva (186)
Rani Yahya (135) vs. Ricky Simon (135)
Montana De La Rosa (125) vs. Nadia Kassem (124)
Jim Crute (206) vs. Sam Alvey (205)

Uvodne borbe:

Devonte Smith (156) vs. Dong Hyun Ma (156)
Shane Young (145) vs. Austin Arnett (145)
Kai Kara-France (125) vs. Raulian Paiva (125)
Teruto Ishihara (136) vs. Kyung Ho Kang (136)
Lando Vannata (156) vs. Marcos Mariano (155)
Callan Potter (156) vs. Jalin Turner (155)
Wuliji Buren (136) vs. Jonathan Martinez (136)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI