(VIDEO) Demoliranje Rafaela Dos Anjosa putem kojeg je Usman došao do borbe za naslov prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.02.2019 20:58h Autor:

Usman vs. Dos Anjos

Kamaru Usman u subotu će se boriti protiv Tyrona Woodleya za titulu UFC prvaka velter kategorije. Do te borbe stigao je preko pobjede nad Rafaelom Dos Anjosom, koju je ostvario krajem prošle godine.

Za preskočiti Colbya Covingtona po pitanju mjesta idućeg izazivača trebalo je napraviti nešto impresivno. Posebno jer je Colby, samo par mjeseci ranije, odradio fenomenalnu borbu protiv Rafaela Dos Anjosa. Tim je putem osvojio naslov privremenog prvaka UFC-ove velter kategorije i bilo je sigurno kako je iduća borba za naslov njegova. Barem do 30. studenog prošle godine.

Tada je borbu protiv tog istog Dos Anjosa odradio Kamaru Usman. I iako je to u početku bilo teško zamisliti, bio je protiv njega još uvjerljivi. Nigerijac je bivšeg prvaka lake kategorije apsolutno demolirao, i nećemo biti u krivu ako ono što mu je radio nazovemo svojevrsnim MMA zlostavljanjem. Došao je do devete pobjede u isto toliko UFC nastupa, s tim da ga niti jednom nitko nije uspio ugroziti.

Usmanova energija, eksplozivnost i hrvanje su nešto na iznimno visokoj razini. Ukoliko protiv Tyrona Woodleya uspije doći u priliku potpuno ih koristiti, mogao bi se prvak naći u velikim problemima. Tko zna, možda Woodley s razlog nije imao Usmana kao prvu opciju svog potencijalnog protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI