(VIDEO) Chael Sonnen o Rakiću: “Zgrožen sam ponašanjem tog tipa nakon borbe”

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.06.2019 19:10h Autor:

Chael Sonnen i Aleksandar Rakić

Chael Sonnen vrlo je zanimljivo prokomentirao nastup Aleksandra Rakića na UFC Fight Nightu u Stockholmu. On se nije prihvatio njegove izvedbe i impresivnog nokauta, nego je odlučio dati svoje mišljenje o Rakićevom ponašanju nakon borbe.

Odmah pošto je nokautirao Jimija Manuwu, Aleksandar Rakić odradio je zapaženu proslavu pobjede. Stavio je prst na usta kao da namjerava utišati publiku, a onda je još ruke postavio u položaj spavanja. Publika na to nije najbolje reagirala, što je dovelo do toga da im se Rakić na kraju ispričao. Svoje mišljenje o takvom ponašanju dao je jedan od onih koji su uvijek znali manipulirati publikom, Chael Sonnen. Bivši UFC-ov “contender” poznat je kao osoba bez dlake na jeziku i upravo zbog toga ima veliki broj pratitelja na svom Youtube kanalu.

“Tip je došao u Švedsku i pobijedio respektabilno ime poput Jimija Manuwe, a onda je odradio poseban način proslave pobjede. Prvo je pokazao publici da zašute, a onda je stavio ruke u položaj spavanja. To je bio jeftin, gadovski potez, bez ikakvog sportskog duha. I to mi se sviđa, mislim da je sjajno! Ali, ima tu par problema”, rekao je Sonnen, a onda je krenuo u obrazloženje svog mišljenja:

“Prvi je problem taj što to nije njegov potez, ukrao ga je od Thiaga Silve koji je to napravio prvi. Druga stvar, ako ćeš igrati jednu vrstu lika, onda ga odigraj do kraja. Uspio si razbjesniti publiku, odjednom su te mrzili i onda se u intervjuu ideš ispričavati za to što si napravio. Što radiš meni kao fanu? Odvedeš me u jednom smjeru i natjeraš me da te mrzim. Uspio si napraviti da te zapamtim. Možda neću zapamtiti tvoje riječi, ali zapamtit ću kako si napravio da se osjećam. I onda me odjednom odvučeš u drugom smjeru, želiš li biti dobar ili loš tip. Time si me opet odvukao na sredinu gdje me nije briga za tebe.”

Onda je Sonnen krenuo objasniti svoje viđenje ponašanja borce. Njegov stav je da moraš odabrati kako se želiš prikazati i onda se toga pridržavati. To je svakako dobar savjet, no pitanje je tko to može. Rakić je sam rekao da su ga u trenutku ponijele emocije, ali da on nije takav tip osobe. I to je u redu, ukoliko ne ponovi nešto slično tome. Onda će se mnogi pitati koje je njegovo pravo lice, a koje gluma.

“Postoje dvije vrste načina ponašanja nakon takve borbe. Loš tip će vrijeđati Švedsku, jednostavno je, ali palit će svaki put. Ne treba ti puno kreativnosti, ali dobit ćeš reakciju. Dobar tip će pohvaliti Švedsku, što je isto jednostavan i jeftin potez, nije čak ni iskren niti kreativan, ali isto će upaliti. Dakle, nakon što je napravio ono prvo, on odjednom govori kako voli Švedsku. Zgrožen sam kako jeftino je to napravio. Ne mogu mu prigovoriti na vještine, impresionirao me. Ono nakon toga, treba malo poraditi na tome”, rekao je Chael na kraju.

U svakom slučaju, teško da je Rakić ostavio Sonnena ravnodušnim i u nekoj spomenutoj sredini, čim mu je odlučio posvetiti video na svom Youtube kanalu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI