(VIDEO) Borilačka lektira: Pogledajte pet najboljih UFC poteza Andersona Silve

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.05.2019 11:33h Autor:

Griffin vs. Silva

Pred nama je još jedna borba u kojoj će se fanovi moći nakloniti vjerojatno najvećem MMA prvaku do sada. Anderson Silva će u svom Brazilu pokušati savladati Jareda Cannoniera. No, prije toga nas UFC želi podsjetiti na pet njegovih do sada najimpresivnijih poteza u kavezu.

44-godišnji Silva u UFC kavezu je ostvario 17 pobjeda. 14 od toga došlo je prekidom, a načini na koje je “Spider” završavao svoje protivnike teško mogu biti raznovrsniji. UFC je pred njegovu novu borbu odabrao pet njima najimpresivnijih ili jednostavno najvažnijih. Iste su stavili u video koji su postavili na svoj Youtube kanal.

Peto mjesto dobila je pobjeda nad Danom Hendersonom, kojeg je završio kombinacijom nekoliko raznih napada i tehnika. Nakon što mu je nanio dozu batina, Silva je završio borbu gušenjem. Svoje mjesto ovdje našla je i borba koju je odradio odmah nakon Hendersona. U pitanju je nokaut protiv Jamesa Irvina.

Možda i najimpresivnija Spiderova pobjeda ona je koju je ostvario protiv Chaela Sonnena u njihovoj prvoj borbi. Amerikanac je izgledao fantastično i dominirao je četiri i pol runde. No, onda je Silva pronašao samo jedan trenutak koji mu je bio potreban te je zatvorio trokut kojim je Sonnena prisilio na tapkanje. “American Gangster” je kasnije pao na doping, tako da bi mu eventualna pobjeda nad Silvom bila oduzeta, no ovako je sve izgledalo puno bolje i impresivnije.

Drugo mjesto zauzeo je nokaut protiv Forrest Griffina koji je posebno zanimljiv po tome što je bivši prvak poluteške kategorije bio teško nokautiran, ali je unatoč tome uspio rukom pokazati da mu je dosta. Prvo mjesto nije teško za pretpostaviti. Prednji ubodni udarac nogom, kojim je završio Vitora Belforta, jedan je od najboljih nokauta u UFC povijesti.

Pogledajte ovu cijelu kompilaciju!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI