Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(VIDEO) Blaydes: Nakon Ngannoua želim Stipu, kao amater sam ga rušio kada god bih to poželio! | Fight Site

(VIDEO) Blaydes: Nakon Ngannoua želim Stipu, kao amater sam ga rušio kada god bih to poželio!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.11.2018 11:18h Autor:

Curtis Blaydes

27-godišnji američki teškaš Curtis Blaydes sutra ima priliku osvetiti jedini profesionalni poraz u dosadašnjoj karijeri. “Razor” je upravo u Zagrebu, na Fight Night priredbi 2016. godine, izgubio od Francisa Ngannoua nakon intervencije liječnika radi potpuno zatvorenog oka.

U međuvremenu je kamerunsko-francuski borac stigao do prilike za osvajanje titule u teškoj kategoriji, a Blaydesov put, iako možda i impresivniji od onog Ngannoua, još uvijek čeka taj epilog. Amerikanac se nada da bi mu pobjeda sutra na UFC Fight Night priredbi u Pekingu mogla osigurati mjesto izazivača. Ili ga gurnuti na korak do te pozicije.

“Iskreno ne znam što će se događati s teškom kategorijom. Ima toliko puno varijabli. Prije smo rekli da je Brock Lesnar u igri, čuo sam da i Jon Jones dolazi u tešku, tu je naravno i Stipe… I on je opcija. Ima puno varijabli”, odgovara Blaydes na pitanje gdje bi ga pobjeda protiv Ngannoua gurnula u razgovoru za popularni “The MMA Hour”.

“Ovaj put nisam u glavi razmišljao korak naprijed. To sam učinio prije posljednjeg meča protiv Overeema. Pomislio sam si da ukoliko pobijedim Alistaira, dobit ću šansu za pojas. Posebno nakon što sam vidio kako je izgledao meč Ngannou vs. Lewis. Mislim da niti jedan od njih nije zaslužio napasti pojas, posebno nakon onakve druge runde. Tako da sam u svojoj glavi već pomislio da ću to biti ja, a onda sam se razočarao. Tako da si ne želim to raditi ponovno. Sada gledam samo jedan korak naprijed”, objašnjava Blaydes.

Ipak, jedno ime ga gotovo sigurno vodi do te pozicije – to ime je ono hrvatskog Amerikanca Stipe Miočića. Blaydes pomalo stidljivo proziva “Vatrogasca”.

“Valjda je onda plan pitati Stipu. Ako dobijemo taj meč, odlično. Jer, ako njega pobijedim, onda nema više sumnje u mene. Ali to je samo ako on prihvati borbu. Ako ne prihvati, ne znam što će se dogoditi. Moram razgovarati sa svojim trenerima, sa svojim menadžerom, moram dobiti njihov input. Ovo je čudna situacija, kao da sam u vakumu…”, dodaje Blaydes koji ponovno naglašava da izuzetno poštuje Miočića s kojim je u prošlosti i trenirao.

S obzirom na napredak koji smatra da je postigao u protekle dvije godine, sada vjeruje da može parirati Stipi.

“Mogu parirati kretnjom, radom nogu, eskivažama, kondicijom. Mislim da je kondicija moja najveća snaga. Ja živim u Denveru na visokoj nadmorskoj visini svaki dan. Smatram da sam najbolje spreman teškaš u čitavoj divziji. Mislim da bi moja desna ruka mogla pronaći metu i da mogu pobijediti u tom meču. To je plan, ako ne mogu stići do rušenja. Ali rušenje je prvi plan”, objašnjava i dodaje:

“Ne znam znate li, ali ranije, dok sam bio amater prije otprilike pet godina, bio sam dio Stipinog kampa za Gabrijela Gonzagu. Tada smo sparirali, tada smo hrvali i već tada sam ga mogao rušiti. Prebio bi me na nogama, ali rušenja sam mogao realizirati. Tada sam se trudio ostati na nogama, ali gotovo svaki put kada bih ga poželio srušiti, u tome bih i uspio. Samo što je problem bio kada bih ga srušio, nisam znao što ću onda. On je bio bolji na parteru. Smatram da i danas mogu rušiti Miočića jer sam teži od njega, morao bi nositi moju težinu, a to bi ga iscrpilo.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI