(VIDEO) Askren ne sakriva kako je Khabib ono što ga zanima

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.10.2018 11:50h Autor:

Ben Askren

Ben Askren još uvijek nije postao dio UFC-a, no on neupitno zna tko je borac protiv kojeg bi volio ući u kavez. Ukoliko se to ostvari, bio bi to susret dva dominantna neporažena šampiona.

Askren za sada ima savršenih 18-0 u karijeri te ne treba čuditi tko mu je na nišanu kao potencijalni UFC protivnik. Posebno ako znamo koliko dominantnu kvalitetu hrvanja Ben posjeduje, kvalitetu na koju niti jedan njegov protivnik do sada nije znao odgovoriti. Nešto slično onome što u oktogonu radi Khabib Nurmagomedov.

Iz tog razloga uistinu je za očekivati kako bi se Askren volio okušati protiv UFC-ovog prvaka lake kategorije. Nažalost, kilogrami bi tu mogli predstavljati problem, posebno ako znamo da je Askren velteraš. I to posljednjih par godina je bio ONE FC velteraš, a ta promocija je podigla granice svih kategorije te je njihov velter bio na 84 kilograma. Tako je nemoguće očekivati da se Askren spusti na 70 kilograma, no neka opcija međukategorije ili čak veltera bi uvijek mogla biti realna.

Vrlo je zanimljiv način na koji je Askren ukazao kako želi Nurmagomedova. Na svoj Twitter postavio je video iz jedne od borbi u kojima je prezentirao nevjerojatnu dominaciju. Radi se o možda i njegovoj najimpresivnijoj pobjedi, koju je ostvario još 2013. godine dok je bio član Bellatora. U pitanju je obrana titulu protiv Andreya Koreshkova. Fenomenalnom ruskom borcu Ben je nanio tada prvi poraz u karijeri, no na nevjerojatan način. Ako ikad neku borbu možemo nazvati zlostavljanjem, ta bi bila u najužoj konkurenciji.

“Zna li netko još kojeg Rusa da bi volio biti izdominiran na dobri stari domaći način”, napisao je Askren uz video gdje je zajašio Koreshkova, a to zapravo nije bila jedina slična situacija koju je izveo u toj borbi.

Naravno, protiv Khabiba bi teško tako što bilo moguće i bila bi to puno kompetitivnija borba. Ukoliko se ugovori, biti će to stvarno čudo od borbe i nakon dugo vremena moći ćemo ponovno reći “Someone’s 0 got to go!”

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI