(VIDEO) Anderson Silva kritizirao bivšeg trenera zbog sramotnog uličnog napada

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.04.2019 08:22h Autor:

Screenshot

Ranije tijekom ovog mjeseca internetom se proširio video koji prikazuje jednu uličnu tučnjavu. Mjesto događaja je Campina Grande do Sul, a video je postao viralan i zbog činjenice da se na njemu nalazi bivši trener Andersona Silve – Diogenes Assahida.

Naime, Assahida je ispred svoje muay thai škole napao bivšeg učenika Ulissesa Teodora. Prema iskusnom treneru, Teodoro mu je bio poput sina, no onda ga je razočarao i omalovažavao tako da je ispred njegove dvorane hodao u majici svog novog tima.

“Svatko ima svoje poglede. Ja dolazim iz vremena u kojima se s poštovanjem odnosilo prema treneru, ali se i trener s poštovanjem odnosio prema učenicima. Osobno nikad nisam imao problema s niti jednim trenerom. Uz mene su Rogerio Camoes, učitelj Luiz Dorea i učitelj Ricardo De La Riva. Na sve njih gledam kao na druge očeve jer mi stalno pomažu te otkrivaju put kojim trebam ići da bih ispunio svoje ciljeve. Ovo je tužno… Kao učitelj moraš biti netko na koga će se drugi ugledati bez obzira na to je li tvoj učenik napustio tvoj tim ili ne. Učenik mora slijediti svoj put. Jednom kada si otvorio dvoranu i proslijedio svoje znanje, ne možeš stopirati  učenika da stvara svoj put. Nažalost, svatko ima svoje mišljenje oko toga…”, javlja MMA Fighting Silvin komentar na nemili događaj.

Inače, Assahida je bio Silvin trener kada je legendarni Brazilac svladao Richa Franklina 2006. u borbi koja ga je po prvi puta postavila na tron UFC-ove srednje kategorije.

Trener koji je tako, barem privremeno, postao jedna od glavnih priča u Brazilu oglasio se i sam preko videa koji je ubrzo postao privatan na društvenim mrežama, ali novinari s MMA Fightinga ipak su uspjeli doći do poruke koju je u njemu poslao.

“Jesam li u krivu? Dođite po svoje ako mislite da sam u krivu. Taj me tip mora poštovati. Da, izgubio sam razum, ali, sra*e.. Trebamo se vratiti u doba samuraja gdje se poštuju učitelji, ali i gdje poštuješ sam sebe. Gdje moraš zauvijek nositi istu majicu te slušati svoje učitelje”, izjavio je Assahida još uvijek obučen u majicu na kojoj se vidjela krv njegovog bivšeg učenika.

Teodoro, koji inače živi pored Assahidaine dvorane, cijeli je slučaj prijavio policiji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI