Vettori upozorava ostale UFC-ovce: “Biti pažljiv nije dovoljno, morate biti paranoični!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2019 10:58h Autor:

Marvin Vettori

Talijan Marvin Vettori je tek jedan u nizu UFC boraca koji su u posljednje vrijeme suspendirani radi pada na doping testu, no u konačnici se pokazalo da zabranjena sredstva nisu uzimali namjerno.

Vettori je pao na uzorku koji je prikupljen 8. kolovoza prošle godine, a od početka je tvrdio da nije kriv i da nikada nije uzimao svjesno nedozvoljene supstance. Kasnije je utvrđeno da mu je u tijelu pronađen “ostarine”, ali i da se, kao što je i sam od početka javno govorio, radilo o kontaminiranim suplementima, a ne o zlouporabi.

Unatoč tome što nije pronađen dokaz da je namjerno koristio zabranjenu supstancu, dobio je 6 mjeseci suspenzije od strane USADA-e što mu je karijeru gurnulo nekoliko koraka unatrag.

Govoreći u Eurobash podcastu Vettori je poslao upozorenje ostalim UFC borcima jer bi se nešto slično moglo dogoditi i njima.

“Nakon moje posljednje borbe sam uzeo šest tjedana odmora kako bih zaliječio neke ozljede. Počeo sam ponovno trenirati, a onda se dogodilo ovo s USADA-om pa sam ukupno izvan kaveza više od godinu dana”, započeo je gostovanje u podcastu Vettori te je nastavio:

“Pokušali smo shvatiti koji je uzrok pada na doping testu, ali iskreno, saznali smo da se ostarine može pronaći na najluđim mjestima. Postoji slučaj u kojem je pronađen u šamponu, u drugom slučaju su ga pronašli u hrani, sve je jako čudno…”

Vettori tvrdi da je i ranije bio vrlo oprezan kada je u pitanju hrana koju unosi u svoje tijelo. Sada je otišao korak naprijed i tvrdi da je – paranoičan!

“I ranije sam bio prilično pažljiv, ali sada sam doslovno paranoičan. Da se to i vama dogodilo, shvaćali bi me. Razgovarao sam s mnogim UFC borcima koji tvrde da paze, ali onda vidim kako se ponašaju i smatram da nisu dovoljno pažljivi. Ja sam se ranije ponašao kao oni sada, a sada im pokušavam skrenuti pažnju da to nije dovoljno”, tumači Vettori.

“Biti oprezan nije dovoljno, sada morate biti paranoični. Ja sam ekstra paranoičan, sve provjeravam. Čak i kada pojedem meso sam u panici i nervozan sam. Nadam se da je ovo dobar primjer za sve druge borce”, zaključuje Talijan.

25-godišnji Vettori je u elitnu promoiciju stigao 2016. godine, a do sada je ubilježio dvije pobjede, dva poraza i jedan neodlučen ishod. U posljednjem meču u travnju 2018. godine je podijeljenom odlukom sudaca izgubio od današnjeg privremenog prvaka srednje kategorije Israela Adesanye. Ukupno u karijeri ima 12-4-1.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI