Verbalni rat Schauba i Whitea: “Lorenzo Fertitta ti je spasio guzicu, UFC i ti propadate jer ga više nema”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.07.2018 09:33h Autor:

Brendan Schaub i Dana White

Došlo je do žestoke verbalne prepirke između predsjednika UFC-a Dane White i bivšeg UFC teškaša, a sada izuzetno popularnog podcastera i komičara, Brendana Schauba. I to sve u komentarima na Instagram profilu Israela Adesanye.

Sve je krenulo time kad je Schaub u svom podcastu kritizirao borce koji dolaze iz kickboxinga u MMA, navodeći kako se za takve očekuje da imaju sjajan stand up, još bolje kretanje, vrhunske eskivaže te da pored svega toga budu i atraktivni. Na kraju ti isti osjete da je to potpuno drugačiji sport i figurativno udare glavom u zid. Iako je lako zaključiti kako se tako nešto vjerojatno odnosilo na Gokhana Sakija, Schaubovu izjavu je na svom Instagramu podijelio Israel Adesanya. Krenuli su razni komentari, ali onda je došao onaj neočekivani, objavljen od strane predsjednika UFC-a.

“Kakav je to jebeni papak. Što taj idiot zna o sportu ili o poslu? Adesanya, nemoj slušati niti jednu riječ ovog morona jer je to gubitak vremena. Čovjek je u UFC-u imao skor 6-5. Jedina stvar koju te on može naučiti je kako biti nokautiran. Jednostavno ignoriraj idiote poput njega”, napisao je White u komentarima, ali teško je zaključiti zašto je bio toliko ljut.

Nije dugo trebalo da se Schaub pojavi te da pronađe dobar odgovor na napad od strane svog bivšeg poslodavca.

“Vauuuuuuuu, pogledaj tko se uspio izvući iz Rondinog ormara da bi napisao komentar na Instagramu. Bravo gospodine. U pravu je, što ja zapravo znam, najbolje da slušaš debelog ćelavca koji u životu nije bio u borbi. Napravi upravo to”, napisao je, a malo nakon toga je dodao još jedan komentar:

“Ti si zvijer, ja sam se referirao na borce koji imaju premalo MMA iskustva, a odmah uskaču u elitne organizacije (Saki). O tome sam govorio, da nema smisla da takvi odmah dolaze među elitu. Ti si prikupio gomilu MMA iskustva prije nego si došao u UFC.”

White je tada odgovorio jednom fanu, koji je rekao kako je Schaub postao uspješan čovjek nakon UFC karijere. Rekao mu je da on nije uspješan, nego da ga Joe Rogan gura, ali da će uskoro to prestati te da će biti nitko i ništa. Tek onda je uslijedio pravi Schaubov odgovor, u kojem je potpuno “zakucao” predsjednika UFC-a. Ukratko, rekao je ono što mnogi misle, ali ne govore, dodavši još neke stvari.

“Ovo je urnebesno. Joe Rogan je jedan od mojih najboljih prijatelja i naravno da je odigrao bitnu ulogu u mojoj karijeri nakon što sam se prestao boriti. Dva TV showa, rasprodana svjetska komičarska turneja, dva uspješna podcasta, a potpisao sam ugovor i za svoj prvi veliki film. I više sam nego zahvalan na pomoći. 

Ipak, da nije bilo braće Fertitta koji su ti posudili milijune dolara da investiraš u ideju koja niti nije bila tvoja, ti ne bi bio ništa. Kakav je osjećaj biti tamo nakon što su pravi poslovni ljudi otišli, nakon što je otišao pravi mozak UFC-a? UFC propada otkako si sam na njegovom čelu. Pokušao si eksperiment s CM Punkom, moliš Brocka na koljenima da se vrati, a preko noći se moliš da dobiješ poruku od Conora. Težak je to posao bez Lorenza da te drži za rukicu i pazi da nešto ne ujebeš. Sigurno nije dobar osjećaj. Da Lorenzo Fertitta nije spasio tvoju guzicu, danas bi bio boksački kondicijski trener u kasnim četrdesetima u Bostonu, koji se nada da će nabaviti dobre ulaznice za moj show. Osim toga, Eskimo braća ne bi trebala razgovarati na ovaj način. Ovo ti je posljednje upozorenje.”

Posebno je zanimljiv ovaj zadnji dio, koji se tiče pojma Eskimo braće. U pitanju je američki sleng za dva čovjeka koji su imali seksualni odnos s istom ženskom osobom. Nije teško pretpostaviti na koga se ovdje misli, a upozorenje se vjerojatno odnosi na to da bi Schaub mogao izaći s nekim detaljima po tom pitanju. Iz tog razloga ne treba čuditi što White na ovaj posljednji komentar nije odgovorio. U svakom slučaju, većina fanova je podržala ovaj način Schaubovog izražavanja, budući da je poznato kako White već odavno nije popularan kod većine MMA fanova. Zanimljivo, nije bio niti Schaub u vrijeme dok je bio borac, no svojim aktivnostima nakon borilačke karijere se iskazao te je veliki dio njih promijenio mišljenje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI