Veliki UFC talent izazvao transrodnu borkinju: Fallon Fox treba dobiti dobre batine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2018 00:26h Autor:

Paulo Costa

Velikom UFC talentu srednje kategorije, Paulu Costi, baš se i ne sviđaju pokušaji transrodne borkinje, Fallon Fox, koja se već godinama pokušava izboriti za pravo borbe u ženskoj konkurenciji. Štoviše, izazvao ju je na borbu.

Costa je inače veliki talent srednje kategorije i do sada nije imao nekih kontroverznih izjava u smjeru bilo koga. Ipak, čini se kako se slaže s onima koji Fallon Fox smatraju muškarcem te smatraju kako ne bi trebala imati pravo boriti se protiv žena. Ona se već neko vrijeme pokušava izboriti za to pravo, ali to sada nije uspjela nastupiti niti u jednoj legalno sankcioniranoj borbi, iako je nekoliko amaterskih borbi imala. Ovog puta je Costa odlučio izravno ju prokomentirati.

“Volio bih vidjeti da se Fallon Fox bori protiv muškarca koji bi ga dobrano prebio. Zapravo, spreman sam se i sam ponuditi za to. Borio bih se protiv njega bilo kada i bilo gdje, potpuno besplatno, samo da ga dobijem priliku prebiti. Ne bi mi trebalo dulje od par minuta”, rekao je Costa, čija izjava zvuči nekorektno i homofobno, posebno u ovo vrijeme kada se na takve stvari izuzetno pazi. Onda je objasnio zašto smatra da se nju nikada ne može smatra u potpunosti ženom.

“Promjena spola ili samo bivanje transrodnom osobom ne može utjecati na to da se promijeni i nečija fizička struktura. Muško tijelo, kosti, mišići i živci su drugačiji od ženskih. Apsurdno je da se muškarac bori protiv žene na bili koju način i ne mogu to prihvatiti. Isto tako ne mogu razumjeti organizacije koje mu dozvoljavaju borbe. On se bori protiv djevojaka i time iste dovodi u opasnost.”

Biti će zanimljivo vidjeti kakvi će biti komentari na ove izjave, no UFC ga sigurno neće kazniti, pošto su i od njih već ranije dolazile izjavile kako nikada ne bi dozvoliti da se Fallon Fox bori kod njih u promociji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI