Veliki preokret: White potvrdio zainteresiranost UFC-a za Bena Askrena!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.08.2018 12:23h Autor:

Ben Askren

Već i ptice na grani znaju da predsjednik UFC-a Dana White svoja mišljenja mijenja kako vjetar puše. Odnosno, kako mu u tom trenutku odgovara.

Pa je tako godinama preko medija vodio rat s jednim od najboljih velteraša svijeta izvan UFC-a Benom Askrenom, a njegov dolazak u UFC je bio nazamisliv.

No, u posljednjoj izjavi tijekom podcasta “UFC Unfiltered”, predsjednik elitne promcije je potvrdio kako “nema ništa protiv da Askren sada postane dio njegove organizacije”. To je upravo suprotno njegovim izjavama svih ovih godina, ali odražava težinu situacije u kojoj se našla elitna svjetska MMA organizacija koja očajnički traži novu zvijezdu – nekoga koga bi mogli dobro unovčiti.

“Ben Askren je pod ugovorom s One Championshipom. Ben Askren me kontaktirao prije nekoliko mjeseci i rekao mi: ‘Kakve su šanse da sjednemo i razgovaramo o mom dolasku u UFC-u?’. Ja sam mu rekao da apsolutno možemo razgovarati o tome”, otkrio je po prvi puta javno White.

Ipak, postoji jedan problem da bi se Askren na koncu zaista našao u UFC-u. Onaj s početka Whiteove izjave koji se zove “važeći ugovor”.

“Ali sam mu rekao da mi mora poslati pismo prije nego što se mogu s njime naći ili razgovarati ili bilo što drugo. Trebalo mi je pismo u kojem stoji da je on slobodan borac i da može činiti što mu je volja. A on nije slobodan borac. U ovom trenutku je i dalje pod ugovorom s ONE Championshipom. Morat će ugovor s njima ispoštovati do kraja”, dodaje White.

Ovaj bivši Bellatorov prvak je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri. Titulu u Bellatoru je branio četiri puta prije nego što je napustio tu promociju i otisnuo se u ONE Championship 2014. godine. I tamo je vrlo brzo postao prvak te je taj pojas uspio obraniti tri puta, posljednje protiv legendarnog Shinye Aokija. U studenom 2017. je najavio odlazak u mirovinu, no kasnije se pokazalo da se radilo samo o lošem taktičkom manevru.

Naime, Asken je vrlo brzo javno obznanio da ne bi imao ništa protiv nastupa za UFC ili Bellator i povratka aktivnom sportu. Zaboravio je (namjerno), doduše, na jednu ugovornu borbu koja mu je i dalje ostala s azijskom promocijom.

Upravo zato za sada nije uspio dogovoriti suradnju niti s Bellatorom, niti s UFC-om, iako su i Scott Coker, ali i sada Dana White, potvrdili zainteresiranost za njegove usluge.

U bogatoj karijeri (18-0) ima pobjede protiv Douglasa Lime, Andreyja Koreshkova, Jaya Hierona i Shinye Aokija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI