Veliki preokret u sjajnoj borbi četvrte epizode Ultimate Fightera

UFC 20.09.2018 11:22h Autor:

Julija Stoliarenko i Marcia Allen

Četvrta epizoda 28. sezone Ultimate Fightera donijela je borbu ženske perolake kategorije između Julije Stoliarenko iz tima Whittaker i Marcie Allen, članice tima Kelvina Gasteluma.

Prije ove epizoda, članovi i članice tima Kelvina Gasteluma došli su do pobjede u svim trima borbama, a na Marciji Allen bilo je da taj niz nastavi, unatoč tome što je u borbu protiv Julije Stoliarenko ušla kao autsajder. Naime, 25-godišnja Litvanka bila je prvoodabrana borkinja ove sezone, no 11 godina starija Amerikanka namjeravala je iskoristiti svoje iskustvo.

Tijekom epizode je Kelvin Gastelum od strane svog glavnog trenera promoviran u crni BJJ pojas, a borkinja Leah Letson je izrazila nezadovoljstvo radom u timu Roberta Whittakera. Naime, kroz druženje s Gastelumovim borcima i borkinjama, došla je do zaključka da je njihov način treninga puno bliže onom na što je ona navikla i kako bi voljela raditi. Ipak, nije to javno iznijela, iako je rekla da bi voljela promijeniti tim dok ne bude prekasno, budući da je u show došla napredovati.

Što se tiče same borbe, u pitanju je vjerojatno najuzbudljivija borba u dosadašnjem tijeku ove sezone. Litvanka je imala cilj pokušati nešto napraviti svojim parteraškim umijećem te je na samom početku povukla gard, no to joj nije dobro ispalo. Njena protivnica završila je na njoj i krenuo je žestoki ground n’ pound. Stoliarenko je primala teške udarce te je sudac par puta bio blizu prekida, no ipak je Julija bila dovoljno aktivna u pokušajima uzvraćanja, da bi ju ipak ostavio u borbi. To je bila dobra odluka suca, budući da se Allen umorila, a to je Stoliarenko dalo priliku da ustane. Na nogama se ovog puta ponijela drugačija te je došla do rušenja, a onda je prezentirala koliko dobro parterašku tehniku ima. Kretanjem je uspjela doći do “full mounta”, a otamo i do pozicije odakle hvata ruku i izvlači savršeni armbar, na koji je njena protivnica automatski tapkala.

Tako je tim Roberta Whittakera došao do prve pobjede u ovoj sezoni, a izbor iduće borbe pao je na Gasteluma. On je iz svog tima odabrao Josha Parisiana, kojem će suprotstaviti Whittakerovog hrvača, Michela Batistu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI