Veliki obrat: Melendez odmah prelazi u UFC i bori se za titulu!

UFC 02.10.2011 12:51h Autor:

Gilbert Mendelez

Iako je već najavljena njegova obrana naslova prvaka u prosincu u Strikeforceu protiv Jorgea Masvidala, Gilbert Melendez bi se mogao naći u UFC-u mnogo prije nego što je očekivao. Kada? Odmah.

Predsjednik promocije, Dana White, je jučer najavio prelazak po mnogima najboljeg borca u lakoj kategoriji na svijetu u njegove i redove i to “ASAP”. Prilična je to promjena scenarija u odnosu na ono što se vjerovalo da će se dogoditi, odnosno da će Melendez još neko vrijeme ostati u Strikforceu.

Pretpostavlja se da bi dolaskom u UFC odmah dobio priliku za naslov prvaka protiv pobjednika dvoboja Frankie Edgar vs. Gray Maynard, koji je na rasporedu već za tjedan dana. White je naglasio kako to još uvijek nije potpuno izvjesno, no da se radi o mogućnosti.

“Ova divizija je tako natrpana kvalitetom. Tajming je onaj presudni faktor tko će sljedeći dobiti priliku”, objasnio je White.

Melendez je prezadovoljan ovakvim raspletom.

“Sjajno je što me šef napokon hoće u UFC-u. Ovo je odlična stvar za mene i velik napredak. U UFC-u ću se nacrtati u sekundi. Novac mi u ovom trenutku ništa ne znači jer već sada dobro zarađujem i zadovoljan sam s tom cifrom. Da mi kažu kako ću u UFC-u imati iste uvjete, pristao bih”, izjavio je Melendez i zaključio:

“Želim dokazati svima da sam broj jedan. Bilo bi lijepo dobiti priliku za naslov, no ako treba raditi za to, i na to sam spreman. Ako si najbolji, onda trebaš pobjeđivati sve, svakog protivnika kojeg stave ispred tebe. Ja mislim da sam za to sposoban.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI