Velike promjene na UFC-ovim rang ljestvicama

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.07.2017 14:03h Autor:

Jon Jones

UFC je objavio najnovije rang ljestvice svojih najboljih boraca po divizijama, kao i popularnu P4P ljestvicu. Najzanimljivija promjena je ona u poluteškoj diviziji gdje je bivši prvak Jon Jones vraćen na samo čelo liste izazivača. Razlog je naravno UFC 214 gdje ćemo “Bonesa” gledati u povratničkom dvoboju u kojem će pokušati vratiti svoj izgubljeni pojas protiv Daniela Cormiera.

Očekivano, ostatak boraca na rang ljestvici je doživio pad za jednom mjesto s obzirom da ih je istisnuo novopridošli stari prvak.

U srednjoj kategoriji je također bilo promjena. S obzirom na odlazak Gegarda Mousasija u Bellator, njegovo ime je izbrisano s liste pa su Weidman, Silva i Brunson skočili za jednu poziciju (peto, šesto i sedmo mjesto), a Gastelum se vratio na osmo mjesto.

U kategoriji do 77 kilograma zbog nekog potpuno nepoznatog razloga Carlos Condit i Neil Magny su zamijenili mjesta pa je sada Condit peti, a Magny šesti. Poraženi Gunnar Nelson je pao s osmog na jedanaesto, a njegov “krvnik” Santiago Ponzinibbio je s 14. skočio na odličnu osmu poziciju.

U lakoj kategoriji je također bilo promjena. Novopridošli Justin Gaethje je pobjedom protiv Michaela Johnsona ušao u top pet što je Natea Diaza bacilo na šesto mjesto.

Ako govorimo o P4P ljestvici i tu je najveći dobitnik povratnik Jon Jones. On se popeo na 7. mjesto ljestice što je Jedrzejczyk, Woodleyja, Cruza, Bispinga, Alda, Nuunes, Whittakera i Dillashawa gurnulo po jedno mjesto unatrag.

Sve promjene na rang ljestvicama možete pogledati na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI