Velika pobjeda UFC-a u Njemačkoj: Sud presudio da je UFC sadržaj primjeren emitiranju!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2015 09:49h Autor:

UFC

Adminstrativni sud u njemačkom Muenchenu je presudio u korist Zuffe u predmetu kojim se odlučivalo je li zabrana koju je još 2010. donijela Agencija za medije u Bavarskoj, a kojom se zabranjuje emitiranje UFC sadržaja u njemačkom TV eteru, valjana.

Sud je još 9. listopada, kako pišu službene UFC-ove stranice, donio odluku u korist UFC-a, odnosno Zuffe koja je tužbu podnijela te se zabrana proglašava ilegalnom. Tek sada je to sudsko rješenje dospjelo u javnost.

Stav suda kaže da je UFC sadržaj u globalu primjeren za emitiranje, a da se nikakve povrede etičkih i moralnih pravila ne mogu pronaći. To je upravo suprotno od analize i odluke Agencije za medije u Bavarskoj koja je ustvrdila da se radi o nasilnom programu s elementima koji nikako nisu za emitiranje u TV eteru.

Do ožujka 2010. gledatelji u Njemačkoj su mogli gledati UFC-ove evente i ostale magazine na DSF/Sport 1 kanalima, no to je nakon tada postalo nemoguće. Od 2010. UFC se nije vraćao u tu europsku zemlju sve do prošle godine, a sada kada je situacija povoljnija, iz UFC-a se nadaju bržem proboju na njemačko tržište.

"Ovo je ogroman korak za UFC i za mnoge UFC fanove u Njemačkoj. Imali smo odgovornost prema fanovima jer smo znali da je zabrana ilegalna. Radit ćemo na dovođenju naših evenata i TV programa na njemačko tržište", izjavio je povodom presude Garry Cook, čovjek zadužen za širenje UFC-a na nova tržišta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI