Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Velika borba ugovorena za UFC 231 u Torontu, Chada Mendesa napada brazilski supertalent | Fight Site

Velika borba ugovorena za UFC 231 u Torontu, Chada Mendesa napada brazilski supertalent

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.10.2018 20:02h Autor:

Moicano vs. Mendes

UFC 231 na svoj je program dobio jednu vrlo jaku borbu, ujedno i jednu od najvažnijih mogućih borbi perolake kategorije. Na novi test po povratku borbama odlazi Chad Mendes, a tamo će ga čekati jedan od dva najveća šampionska potencijala do 66 kilograma, Renato Moicano.

U pitanju je okršaj dva Top 5 borca u kojem će biti veliki ulog za obojicu, posebno po pitanju šampionskih ambicija. Jedan bi nakon ove borbe mogao legitimno tražiti borbu za titulu ili minimalno borbu za prvog izazivača, dok će drugi biti eliminiran iz samoga vrha te će morati povratak tražiti preko borbe s nekim slabije rangiranim borcem. Sve će biti na Moicanu i Mendesu te nema sumnje kako će biti maksimalno spremni za sve što ova borba donosi.

33-godišnji Mendes (18-4, 9-4 UFC) se u srpnju vratio nakon dvogodišnje doping suspenzije te je upisao pobjedu nokautom protiv Mylesa Jurya. Time je bivši dvostruki izazivač automatski katapultiran na peto mjesto poretka do 66 kilograma, što bi značilo kako je jednu ili dvije borbe od novog napada na tron. To ne treba čuditi, budući da je odradio uistinu sjajan nastup te se uopće nije primijetilo da dvije godine nije nastupao.

Sada ga čeka duel protiv jedno mjesto bolje plasiranog borca, Renata Moicana (13-1-1, 5-1 UFC). 29-godišnji Brazilac u kolovozu je prekidom savladao Cuba Swansona, što mu je druga pobjeda u nizu. Jedini poraz upisao je prošle godine i to nakon kiksa koji je napravio u borbi protiv Briana Ortege. Protiv trenutnog izazivača perolake kategorije je Moicano osvojio prve dvije runde, da bi u trećoj krenuo na rušenje, što je Ortega iskoristio da bi mu uhvatio vrat i prisilio ga na tapkanje. 13 centimetara viši Brazilac mogao bi upravo zbog aspekta visine biti veliki problem Mendesu, a nakon eventualne pobjede bi svakako mogao tražiti borbu za titulu. No, nešto će se pitati i pobjednika borbe Frankiea Edgara i Chan Sung Junga, koja se održava četri tjedna ranije.

UFC 231 održava se 8. prosinca u Torontu, a predvodi ga upravo borba za titulu njihove kategorije, između Maxa Hollowaya i Briana Ortege.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI